Sexsalg fra private hjem

TROMSØ (Dagbladet): Fortsatt selger russiske kvinner sex til norske menn, men nå er horetrafikken i Finnmark flyttet fra campingplasser til private boliger. - Det er blitt enda vanskeligere å skaffe konkrete bevis mot bakmennene, sier Tana-lensmann Helge Samuelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tana-samfunnet er ikke kvitt sexhandelen sjøl om Skipagurra camping er stengt og flere personer siktet for hallikvirksomhet. Dit kom det tidligere busslaster med russiske kvinner.

Nå er den organiserte trafikken flyttet over i private boliger. Ikke bare i Tana, men også i andre deler av Finnmark.

- Prostitusjonen foregår nå mer i det skjulte, sier Tana-lensmann Helge Samuelsen.

Kastes ut

Overfor Dagbladet beskriver en rekke kilder dagens prostitusjonsvirksomhet i Finnmark slik:

Nordmenn inviterer russiske kvinner til Norge. De kommer i private biler. I Norge «bor» de hos personen som har invitert dem. Her blir de hentet av horekundene og brakt tilbake av de samme mannfolkene. Mens kraftige russiske menn overvåker det hele på avstand.

I Tana blir en mann nå kastet ut av sin kommunale leilighet, fordi kommunen mener boligen benyttes som base for kjøp og salg av seksuelle tjenester. Kommunen har fått flere klager fra en barneskole som ligger like ved huset.

- Dette er fullstendig uakseptabelt. Vi vil overhodet ikke tillate at en kommunal bolig brukes til slike formål. Vi har derfor sagt opp leiekontrakten med vedkommende person, sier ordfører Ingrid Smuk Rollstad til Dagbladet.

Økt innsats

- Vi har fått flere tips om dette huset. Men vi har begrensede muligheter til å avsløre prostitusjon. Det er vanskelig å skaffe bevis. Og at russere besøker en privat bolig og blir hentet av norske menn, er ikke noe bevis i seg sjøl, sier lensmannen i Tana.

Justisdepartementet har flere ganger lovet økt innsats mot horetrafikken i Øst-Finnmark. Men Tana-lensmannen har ikke sett noe til pengene.

- Slike ekstramidler har vi i alle fall ikke fått i år. Dette er vanskelige saker, som krever både mannskap og penger. Og begge deler har vi fremdeles lite av, sier Samuelsen.

- Hysteri

Mannen som nå blir kastet ut av sin leilighet i Tana, stiller seg helt uforstående til påstandene fra kommunen.

- Dette er oppspinn og hysteri, jeg har noen russiske venner på besøk, og det er vel ikke ulovlig? Faktisk er det to russiske venninner hos meg akkurat nå, og den ene av dem skal jeg gifte meg med, sier mannen som nå blir kastet ut av huset.

Han mener kommunens aksjon baserer seg på rykter og bygdesladder.

- Jeg har aldri organisert noe sexsalg, men det er dessverre det folk tror når de ser russiske kvinner gå inn i et hus her i Finnmark, sier han.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 347408264


Varnish cache server