Sexspill for unge gutter

Tenåringsgutter må læres opp i sjekking, sex og bruk av prevensjon. Siste nytt fra Statens helsetilsyn er et dataspill med Erik (16) som hovedperson - hvor deltakernes oppgave blant annet er å gå riktig fram for å få Judith til å kle av seg og klatre opp i senga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spillet, Det store manndomsspranget, er laget for unge gutter. En av prosjektlederne, Ulla Ollendorff, tror spillet passer bra for å nå fram til tenåringsgutter.

Samtidig er Helsetilsynet oppmerksom på at det kan komme negative reaksjoner:

- Fra enkelte hold vil det alltid komme kritikk, men det viktigste er å nå fram til unge gutter, sier Ulla Ollendorff.

Hjelp Erik!

Hovedpersonen i spillet, Erik (16 år) har lite erfaring med sex, men vil gjerne vite mer. Som spillerne blir vi med Erik både på klubben, ut for å kjøpe kondomer og når han sjekker jenter. For å komme framover i spillet, må vi ta de rette valgene for Erik.

Valgene er spesielt avgjørende i scenen der Erik er alene hjemme med sin store flamme Judith. De to tenåringene ender opp klinende i senga på gutterommet. Velger en å la Erik være frampå og foreslå samleie kjapt her svarer Judith nei.

Dette skjer

Er Erik mer tilbakeholden derimot, kan dette hende:

Erik: - Det er så deilig å bare kose.

Judith: - Det synes jeg også. Vet du hva, Erik?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.