Sexterror på telefon

En uregistrert mobilkunde hos teleselskapet Zalto har i lang tid plaget Marion Aarvold med sexsjikane over mobiltelefon. Først da Dagbladet tok kontakt med mobiloperatøren, ble telefonen stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den siste måneden tror jeg han har ringt rundt 25 ganger om dagen, til alle døgnets tider. Han sier aldri noe, men jeg hører knirk, stønn og pustelyder, forteller en oppgitt Marion Aarvold fra Åmli i Aust-Agder.

For en måned siden kontaktet hun politiet, som igjen kontaktet teleselskapet Zalto. Her ble det opplyst at kunden var uregistrert og at det derfor var umulig å finne ut hvem nummeret tilhører.

For to uker siden ba politiet selskapet om å sperre nummeret, men ingenting skjedde.

Mens Aarvold forteller sin historie til Dagbladet, ringer mobiltelefonen hennes. Hun ser på displayet, og sier oppgitt til journalisten:

- Nå ringer han igjen. Du kan jo ta den selv.

I den andre enden høres bare svake pustelyder. Forbindelsen brytes. Politiets sjikanesporing ga ikke resultater. Aarvold har ingen mistanker om hvem som står bak. Det eneste hun derfor kan gjøre for å unngå sjikanetelefonene, er å skaffe seg hemmelig telefonnummer. Men i hennes jobb som lærer vil dette medføre mange vanskeligheter.

- Jeg skjønner ikke hvorfor Zalto ikke vil samarbeide med politiet om å få stoppet vedkommende.

Da Dagbladet i går snakket med direktør Morten Krarup Hansen i Zalto fikk vi først opplyst at han ikke kjente saken, men at selskapet ville se nærmere på problemet. Kort tid etter tok han kontakt på nytt og opplyste at mobiltelefonen ville bli stengt i løpet av kort tid.

- Det må ha vært en glipp at abonnementet ikke har blitt stengt tidligere. Vi følger så klart en slik anmodning fra politiet, sier Krarup Hansen til Dagbladet.

PLAGET: Marion Aarvold har mottatt sjikanetelefoner daglig. Men teleselskapet Zalto ville ikke etterkomme politiets krav om å stenge telefonterroristens abonnement.