- Sextiltalt prest ville drive ut onde ånder

ÅLESUND (Dagbladet): Den sextiltalte presten (44) skal ha ment at den 46-årige kvinnen han var sjelesørger for, var besatt av onde ånder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han mente at vi måtte få noen til å be for henne og drive ut de onde åndene, fortalte en 49 år gammel diakon som vitnet i Frostating lagmannsrett i går.

- Presten var veldig opptatt av onde åndsmakter. Han snakket om at hun var besatt av onde ånder, sa diakonen.

Den 46-årige kvinnen er utgangspunktet for den spesielle sedelighetssaken som nå er oppe til ankebehandling i lagmannsretten. Hun anmeldte presten til politiet i november 1998. Ifølge tiltalen skal han som sjelesørger ha sexmisbrukt kvinnen på det groveste.

- Det er viktig å presisere at min klient aldri har sett onde åndsmakter og at hun selv aldri har følt seg besatt, sier kvinnens bistandsadvokat Tom Skare til Dagbladet.

Nytt vitne

Diakonen vitnet ikke i herredsretten, og lagretten fritok ham for å forklare seg om hva kvinnen har sagt i sjelesorgsituasjoner. Han har hatt slik kontakt med henne i ti år og møtt henne minst en gang i uka. Likevel fikk han ikke vite at det skal ha skjedd noe straffbart mellom presten og kvinnen før i august 1998.

Diakonen har heller aldri møtt presten, bare snakket noen ganger med ham på telefonen. Det er i disse telefonsamtalene tiltalte skal ha snakket om de onde åndene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer