-  Sextrakassert i kirken

En Oslo-mann (66) er tiltalt for å ha sextrakassert ei ung jente under en gudstjeneste i en Oslo-kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen var det mot slutten av gudstjenesten en søndag i april i fjor at den 66-årige millionæren satte seg ned ved siden av den da 14 år gamle jenta, og «utvist uanstendig handling overfor barn under 16 år», som det heter i loven.

Jenta, som i dag er 16 år, forklarer overfor kriminalpolitiet at hun måtte dytte bort hånda til mannen fra låret sitt, mens hun satt på kirkebenken.

66-åringen nekter straffskyld.

Ifølge tiltalen skal 66-åringen ha forbrutt seg overfor den sammen jenta en måned seinere ved en T-banestasjon, og i mars i fjor skal han ha sextrakassert ei annen jente utenfor et kjøpesenter.

66-åringen skal ha gått tett inntil jenta (14) og stilt nærgående spørsmål om hva hun het og hvor hun bodde.

-  Du er pen, liker du eldre? skal 66-åringen ha spurt.

Tilbudt betaling

Da jenta begynte å gå sin vei, skal han ha fulgt etter, tatt tak i armen hennes, strøket henne over rygg, mage og rumpe, og spurt om hun ville være med ham hjem.

-  Du skal få betaling, skal 66-åringen ha sagt. Ifølge jenta måtte hun bruke makt for å komme seg løs.

Etter det Dagbladet får opplyst, ser Oslo-politiet alvorlig på sakene. Sextrakasseringen ble anmeldt etter det siste påståtte overgrepet rundt 17. mai i fjor.

Kysset 14-åring

En måned etter at jenta angivelig ble sextrakassert i kirka, skal hun igjen ha møtt 66-åringen, denne gangen ved T-banestasjonen.

Jenta forklarer til kriminalpolitiet at 66-åringen stoppet henne ved å ta tak i armen hennes.

-  Han spurte hva jeg het, trakk meg inntil seg og kysset meg på kinnet, forklarer jenta.

Ifølge tiltalen skal 66-åringen ha spurt jenta om hun ville være med ham hjem, og også tilbudt henne penger. Jenta forteller som den andre 14-åringen at hun måtte bruke makt for å komme seg løs fra 66-åringen.

Påtalemyndigheten mener at alle de tre forholdene rammes av straffelovens paragraf 201 under kapittelet om seksualforbrytelser. Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil et år.

Plagsom atferd

I tillegg er 66-åringen tiltalt for ved skremmende eller plagsom eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred.

Politiadvokat Arne Donald Andersen har gitt 66-åringen, som har utenlandsk opprinnelse, et forelegg på 10 000 kroner, subsidiært 20 dagers fengsel, om han ikke betaler. 66-åringen har nektet å vedta forelegget, og straffesaken er berammet for Oslo tingrett 13. september. Det er satt av en dag til rettsforhandlingene.