Sextrøbbel for Lego

Lego truer en sørafrikansk klesprodusent med rettssak, etter at klesforetaket har begynt å selge en T-skjorte som kobler de populære byggeklossene til sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske leketøysfabrikken vil ha salget stanset.

T-skjortene viser to Legofigurer i en såkalt vovet situasjon, under overskriften LEGOver. Det engelske uttrykket «Legover» betyr direkte oversatt det heller uskyldige «beinet over», men er også slang for det som på godt norsk kalles «et nummer».

Lego har nå levert inn en rettslig klage, der det heter at T-skjorten kan svekke eller ødelegge leketøysprodusentens gode navn og rykte. «Lego» er et registrert og beskyttet varemerke, med krav på rettslig beskyttelse mot misbruk, sier selskapets advokater.

T-skjorteselskapet Laugh It Offs leder Justin Nurse tror ikke danskene egentlig ønsker å lage noen stor sak ut av dette.

- Det er vel heller pengegriske advokater som ser sjansen til å raske til seg klekkelige salærer, sier Nurse til Cape Town-avisen Argus.

Fra før av er Laugh It Off saksøkt av bryggerigiganten South African Breweries, for angivelig å ha stjålet logoen fra et kjent ølmerke på en av sine T-skjorter. Denne T-skjorten er et angrep mot det hvite mindretallets fortsatte økonomiske overmakt i Sør-Afrika.

(NTB-AFP)

Illustrasjonsfoto: SCANPIX