Sexvideoer vist for 13-åringer

Charlottenlund ungdomsskole i Trondheim har latt 13-åringer få se to omstridte sexvideoer, til tross for et uttrykkelig råd fra Kirke- og undervisningsdepartementet (KUF) om at videoene ikke bør vises for så unge elever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rektor Solveig Sandsør Jørgensen forsikret seg fredag formiddag om at skolen ikke gjorde noe ulovlig ved å vise Statens helsetilsyns to informasjonsvideoer «Gutter og sex» og «Jenter og sex». Dermed ble videoene vist i en åttendeklasse med 27 elever, som alle stilte med tillatelse fra sine foreldre. Visningen var ledd i et samarbeid med NRK om et innslag til programmet «Ung» i NRK1 om et par uker.

Solveig Sandsør Jørgensen sier til NTB at hun på forhånd hadde «avklarende samtaler» med departementet og med skoleledelsen i Strinda distrikt i Trondheim.

- Jeg fikk ikke noen informasjoner som gjorde at jeg ikke kunne vise videoene, sier hun til NTB. Hun vil ikke opplyse hvem hun snakket med i departementet.

Fikk klart råd

Statssekretær Marit E. Totland i KUF mener at Charlottenlund skoles rektor fredag formiddag fikk «et klart råd» fra departementet om ikke å vise videoene. Statssekretæren vil ikke svare på NTBs spørsmål om det var illojalt av rektor når 13-åringene likevel fikk se videoene.

- Jeg sier ikke at det er galt eller riktig. Så lenge vi ikke lager lover for dette, beror det på pedagogisk skjønn og foreldreretten, sier Marit E. Totland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer