- Sexy med en neve larver

Se toppolitiker spise frityrstekt vandregresshoppe, woket melorm og grillet sophobaorm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - Kan veggiser spise innsekter? Leder for næringskomitéen på Stortinget, Senterpartiets Ola Borten Moe, betrakter nokså skeptisk de kravlende krypene han snart skal putte i munnen.

- Ja, for meg er dette for flygende grønnsaker å regne, så det tror jeg kanskje, repliserer innleid gourmetkokk Erling Sundal som byr på frityrstekt vandregresshoppe fra Sør-Afrika, woket melorm og sophobaorm grillet på spid.

Radioselskapet på Nrk P2 slo i ettermiddag et slag for den økende matvarekrisa i verden. Selveste FN har snakket om at økt inntak av innsekter kan være saliggjørende. Radiokanalen ville teste ut ekkelbisknene på et norsk publikum og inviterte til et mangebeint måltid.

Strategiske invitasjoner gikk ut til næringskomitéens Ola Borten Moe, Jon Renholdt i FN-sambandet og Einar Strømsnes fra Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo. Dagbladet TV ble med for å forsyne publikum med levende versjoner av de ekle bildene radioprogrammet har skapt i hodene på folk.

- Sexy med en neve larver

Gourmetkokk Erling Sundal satte umiddelbart stemningen i radiostudioet på Marienlyst.

- De er godt woka, så det skal ikke være liv i dem. Jeg synes det er sexy med en neve larver.

- Dette var det beste. Man må bare komme over at det er larver vi spiser, sier programleder Christine Lossius Thorin, en smule påtatt entusiastisk over melorm woket i asiatiske smaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Sexy med en neve larver

Det ene krypet etter det andre ble dyttet forbi tunga og svelget ned i magene rundt studiobordet.

- Vandregresshoppa likner litt på en alien. Håper ikke den har samme egenskaper som den greia i filmen, sier Ola Borten Moe. Men han smaker og synes det er ok.

- Smaken kan minne om sprøstekt svor, bare litt mykere, sier senterpartisten.

- Jeg syns det minnet litt om akkar, skyter FN-sambandets Jon Renholdt inn.

Orm i dip

Sophobaorm i grønn dip får heller ikke det verste skussmål.

- Jeg vil si smaken er en blanding av nøtter og potetgull, sier Einar Strømsnes fra Naturhistorisk museum.

Radioselskapet klarer likevel ikke overbevise panelet om at krypene kan være løsningen på matvarekrisa. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe, eller?

- Kanskje det funker som et afrodisium, foreslår Ola Borten Moe.

- Kjente du tegn til det da du spiste det?

- Hehe. Jeg merka ikke det akkurat.

NAM! NAM! NAM!</B> Leder for Stortingets næringskomité, Ola Borten Moe (Sp), fikk smake flere underlige småkryp.