Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexy sammensvergelse

LONDON (Dagbladet): Mel Gibson (41) går for å være en av Hollywoods mest sexy menn. Kanskje er det derfor produsenten betaler ham 120 millioner for hovedrollen i «Sammensvergelsen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I månedsskiftet september/oktober skal filmen debutere på 25 norske kinoer. Og det er en sexy sammensvergelse regissøren Richard Donner har lagt opp til. Julia Roberts er Gibsons motspiller.

- Alle mennesker har et forhold til sammensvergelser. Mordet på John F. Kennedy, mordet på Olof Palme og Lockerbie-tragedien er noen. Går du inn på Internett og søker på sammensvergelser, får du tusenvis av svar, sier Mel Gibson til Dagbladet.

«Sammensvergelsen» handler om taxisjåføren Jerry som er mer eller mindre paranoid på grunn av alle konspirasjonene som svirrer rundt i hodet hans. Den eneste som etter hvert begynner å tro på ham, er advokaten Alice, som jobber for justisdepartementet.

Og selvsagt viser det seg at Jerry har rett. Han lider av hukommelsestap, men husker episoder fra år tilbake. Og det viser seg at han er opplært til å være en drapsmaskin, betalt av samfunnet. Etter hvert settes store krefter inn for å likvidere ham, for å holde sannheten skjult.

- Og dette er en realistisk historie, Mel Gibson?

- Det skjer mye merkelig som offentligheten aldri får kjennskap til. Når mennesker ikke får svar, utvikler man sine egne teorier. Og disse skaper etter hvert usikkerhet.

Hollywood- konspirasjoner

Mel Gibson har laget 24 filmer, mange av dem store kassasuksesser. Han har også fått Oscar som beste regissør etter «Braveheart». Men han er ikke særlig begeistret for Hollywood.

- Der vet alle alt om alle, og det foregår til enhver tid flere konspirasjoner i miljøet.

- Du har selv brukt 12 til 14 år av ditt liv i Hollywood?

- Når man har ballen, så spiller man med den. Jeg har hatt ballen lenge, og gjort det beste ut av situasjonen.

Mel Gibson fikler fram en ny røyk.

- Hillary Clinton har kritisert Julia Roberts fordi hun røyker i en av sine siste filmer. Kommentar?

- Jeg synes hun bør bry seg med viktigere ting enn at noen røyker på film.

Mange barn

Mel Gibson er en av Hollywoods stabile skuespillere. Han har vært gift med sin skuespillerkone Robyn i mange år, og de to har seks barn i alderen 7 til 16 år.

- Greier du å sette av tid til alle barna mellom filmsettene?

- Ja, men jeg har ikke kontroll over dem lenger. Noen er på skolen, andre hos venner, og de eldste vet jeg ikke hvor er. Men jeg har et godt forhold til familien min, sier Gibson.

Mel Gibson forteller at hele familien i juli besøkte Beijing, og for første gang på mange, mange år ble han ikke gjenkjent på gata.

- Det var en utrolig følelse. Jeg ba livvakten min om å gå tur med ungene, mens jeg sto og ventet på en taxi. Ingen kjente meg igjen. Det var skikkelig deilig, sier han.

Flott Julia

Mel Gibson var selv med og håndplukket Julia Roberts til rollen som Alice. Og Gibson er den første som roser henne for jobben.

- Det var en flott erfaring å spille mot Julia. Hun er hyggelig, gløgg og får alle rundt seg til å skjerpe seg.

Produsent Richard Donner forteller at de to fant hverandre på settene. Julia Roberts insisterte til og med på å få lagt inn kyssescener i filmen, men fikk ingen stor respons.

- Vi la inn et lite kyss, men en stor romanse ville ødelagt hele ideen, sier Richard Donner til Dagbladet.

Mel Gibson skal ha fått 120 millioner kroner for filmrollen i «Sammensvergelsen», men penger vil han ikke kommentere.

- Penger er viktig, penger får meg til å le, man kan rulle rundt i dem, male veggene med dem. Nei, penger snakker jeg ikke om, sier Mel Gibson, smiler, tenner en ny røyk og forsvinner.