SFO-ansatt siktet for overgrep mot titalls jenter over hele landet

Mannen erkjenner straffeskyld.

 FORSVARER:  Forsvarer Jørgen Mowinckel sier at den siktede erkjenner straffeskyld og samarbeider med politiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORSVARER: Forsvarer Jørgen Mowinckel sier at den siktede erkjenner straffeskyld og samarbeider med politiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En SFO-leder i midten av 20-årene er siktet for voldtekt av 45 tenåringsjenter fra 12-årsalderen og oppover, ifølge Aftenposten.

Overgrepene, som har skjedd over hele landet, er ikke av fysisk art, men sidestilles av politiet med voldtekt.

Ifølge sin forsvarer, Jørgen Mowinckel, skal Oslo-mannen nå forklare seg for politiet.

- Han har erkjent straffeskyld og samarbeider med politiet. Mer enn det ønsker jeg ikke å si på nåværende tidspunkt, sier Mowinckel til Dagbladet.

Kan dreie seg om flere Foreløpig har 45 tenåringsjenter fra 12-årsalderen og oppover status som fornærmede i saken, men politiet avviser ikke at det kan dreie seg om flere. Omfanget gjør saken til en av de største overgrepssakene i Oslo noensinne.

- Det er snakk om forhold i Oslo og hele resten av landet, samt ett i utlandet. Flere av jentene er blitt tvunget til å utføre handlinger på seg selv som tilsvarer seksuell omgang. I andre tilfeller har han kun fått jentene til å kle av seg, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Aftenposten.

Saken er nå overtatt av avsnitt for seksualforbrytelser, og etterforskningen ventes å være ferdig på nyåret.