SFT stanser gasskraftverk

Statens forurensningstilsyn (SFT) vil ikke gi Naturkraft AS tillatelse til videre byggearbeider til gasskraftanlegg på Kårstø. Grunnen er at videre utbygging og større investeringer vil binde SFTs videre saksbehandling. Naturkraft AS vurderer å anke vedtaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan ikke utelukkes at utslippstillatelse ikke vil bli gitt for CO2, eller at vilkårene i en tillatelse blir så strenge at gasskraftverket ikke kan realiseres av økonomiske årsaker, sier SFT-direktør Håvard Holm til NTB.

Han regner med at søknadene om utslippstillatelse vil være ferdigbehandlet rundt månedsskiftet oktober-november i år.

I februar vedtok SFT at Naturkraft kunne gå i gang i med tomtearbeider og anlegging av vei, strøm, vann og sanitæravløp. Også dette arbeidet blir utsatt, etter at flere miljøorganisasjoner anket SFTs avgjørelse inn for Miljøverndepartementet.

Naturkraft skuffet

Naturkraft AS vurderer å anke vedtaket til Statens forurensningstilsyn (SFT) inn for Miljøverndepartementet.

- Vi har en ankefrist på tre uker, sier informasjonssjef Gro Mjellem i Naturkraft.

Hun bekrefter at vedtaket gjør det vanskelig å holde den planlagte tidsplanen.

- Vi hadde lagt opp til å begynne bygging i april. Dette var spesielt viktig for Kårstø, fordi vi hadde en avtale om leveranse av damp til Åsgårdanleggene. Nå har vi informert vår kontraktspartner om at vi ikke kan overholde tidsfristen, forteller Mjellem.

Fornøyd

Lars Haltbrekken, styremedlem i Fellesaksjonen mot gasskraftverk, er fornøyd med SFTs avgjørelse.

- Den er gledelig, og på mange måter selvfølgelig. Det er klart at det ferdige gasskraftverket ville vært et veldig stort press på SFT for å gi en utslippstillatelse som var helt i tråd med Naturkrafts ønsker, sier han.

(NTB)