- Shabana er destruktiv

Norges første stortingsrepresentant med innvandrerbakgrunn, Afshan Rafiq (H), angriper nå Shabana Rehman for å ødelegge integreringsarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Shabana kunne ha bidratt med mye konstruktivt hvis hun selv ville. I stedet bruker hun posisjonen til å bryte ned, ikke bygge opp. Det er ødeleggende for integreringsarbeidet, sier norsk-pakistanske Rafiq (27) som i fjor ble den første faste stortingsrepresentanten med minoritetsbakgrunn.

- Hvordan ødelegger hun?

- Shabana bekrefter feilaktige myter om innvandrere fordi hun ensidig fokuserer på det negative. Uttalelsene om muslimske kvinner som kveg er bare ett eksempel på manglende respekt. Svært mange innvandrerkvinner tar utdannelse og vil inn i det norske samfunnet. Men ofte er veien stengt fordi de har feil navn. Det er et større problem.

- Føler du deg selv truffet av Shabanas kritikk om underdanige innvandrerkvinner?

- Nei, men jeg blir provosert av Shabanas måte å debattere på. Jeg tror mange støtter en del av Shabanas synspunkter. Men hvis vi vil forbedre det flerkulturelle samfunnet, må vi skape allianser gjennom dialog. Shabana setter seg bevisst alene. Når hun ikke får støtte for sine synspunkter, angriper hun. Men også når folk er enige, skyver hun dem vekk.

- Mener du Shabana er mer opptatt av å provosere enn av å forbedre?

- Ja, det er resultatet. Når hun bevisst skyter fra hofta istedenfor å diskutere saklig, skyr hun løsninger og framelsker konflikt. Hun virker ikke interessert i dialog overhodet.

- Fra mitt ståsted er det diskriminering i arbeidslivet som er det største problemet. Det hindrer den integrasjonen mellom innvandrere og nordmenn som vi ønsker, sier Rafiq.

KRITISK: - Shabana virker ikke interessert i dialog, mener Afshan Rafiq.