Shabana-faktoren

Vi opplever nå en opinionsendring uten like overfor våre egne innvandrere. I sentrum står en 25-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE VINDKAST i opinionen som nå feier over landet, er så brå og hastige at de nesten ikke er til å forstå. I løpet av to uker er meningsklimaet overfor våre nye landsmenn ikke til å kjenne igjen.

Plutselig er det lov å rette kritikk, dypt moralsk og harmdirrende kritikk, mot vesentlige sider ved den muslimske innvandrerkulturen. Ledende venstrefløyere i Ap går voldsomt i rette med fedrene, imamene og patriarkatet, med en harme som i sin heftighet kan virke nesten innestengt. Vidtrekkende inngrep i giftermålsretten lanseres i fullt alvor av partiets skyggeregjering. SVs Øystein Djupedal sier at folk over hele landet nå er «forbanna» på innvandrere som står på sin urgamle ekteskapskultur, og mer enn antyder at SV vil trekke sosialstøtten vekk fra dem som praktiserer uakseptable holdninger til ekteskap og familiedisiplin. Dagbladet bringer overskrifter som ville vært utenkelige for en måned siden. «Hallo i uken» øser fornærmelser over muslimenes religiøse ledere, på en måte som før var forbeholdt statskirkens klammeste prester. Feministenes kritikk er nådeløs og direkte. Det er som om lokket er sprunget av en lenge oppvarmet kjele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer