Shabana får politibeskyttelse likevel

Trusler om drap i pakistansk nettforum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til i går avfyrte en eller flere personer skudd mot restauranten Rehmans i Seilduksgata ved Birkelunden i Oslo.

Etter skyteepisoden i går er det postet flere grove, trusselliknende innlegg på det pakistanske nettforumet Desi.no.

I dag ble det kjent at komikeren får politibeskyttelse.

Snakker med Shabana

- Shabana er nå på vei fra Molde til Oslo. Når hun ankommer Olso, vil vi snakke med henne og vurdere hvilke tiltak som vil settes igang, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Politiet opplyser at tekninkerne er ferdig på stedet og at det nå forgår rundspørringer i nabolaget.

- Vi er avhengig av tips fra publikum. Det virker som om folk vet mye derfor ber vi alle ta kontakt med oss, sier Kristiansen.

Politiet har ingen personer som er aktuelle, og leter heller ikke i noen konkrete miljøer.

IKKE REDD: Shabana sier til Dagbladet at hun ikke er redd. - Den gleden skal de ikke få. Foto: SCANPIX
IKKE REDD: Shabana sier til Dagbladet at hun ikke er redd. - Den gleden skal de ikke få. Foto: SCANPIX Vis mer

- Selv om mange tror det er en sammenheng, kan jeg ikke slå fast at det er det, sier han.

Politiet i Molde sa i går at Shabana Rehman ikke ville få beskyttelse under Bjørnson-festivalen. På en pressekonferanse i Oslo i går ettermiddag sa politiinspektør Terje Kristiansen at det var dialog mellom Shabana og politiet om eventuele tiltak.Kristiansen vil ikke opplyse om hvilke våpen som ble brukt.

- Det er det teknikerne nå jobber med. De må sikre materialet og analysere det de har fått inn.

Debatt

Nå raser debattene både for og mot Shabana på de pakistanske nettforumene. Grove trusler og sterke meninger blir publisert i diverse nettforum. På Desi.no er blant annet disse meningene ytret:

- Jeg er stolt av Shabana. Hun er en modig kvinne som ikke lar seg skremme av steinalderholdninger. Hun er flink til å provosere og pakistanere trenger å lære å ikke la seg provosere så lett.

- Det er lettere å provosere en pakistaner enn en gråstein. Og det veit Shabana. Hun har det kult med det, og dere lar dere bli tullet med.

Andre er ikke så imøtekommende og støtter ikke Shabanas stunt og opptreden.

- Slutt å komme med XXX-preiket om at du gjør hva du vil. Du gjør det du har lov til å gjøre. Og i noen samfunn er det stas å ta av buksa, mens i andre samfunn får man en kule i nakken. Det verste er at hun prøver å representere andre pakkiser. Derfor blir vi forbanna.

- Den bitchen skal ikke få representere oss pakkiser. Og for hver dag hun får holde på, blir det bare verre og verre. Nå er jeg i grunn i mot æresdrap, men her kommer det et unntak. Hadde noen sendt henne til himmels hadde jeg faen meg ikke hatt et lite dråpe av sympati.

Restauranten Rehman eies og drives av Farhana Rehman, som er søsteren til komikeren Shabana Rehman.

Bakrunnen for skyteepisoden kan være Shabanas rumpe-stunt i Haugesund på søndag kveld. Komikeren kysset først kulturminister Valgerd Svarstad Haugland før hun visste rumpa til alle de fremmøtte.

RESTAURANT REHMAN: 16 skudd ble i går avfyrt mot restauranten Rehman på Grünerløkka i Oslo.
AUTOMAT: Ifølge vitner skal gjerningsmennene ha brukt et automatvåpen.
INGEN RINGTE: Politiet reagerer på at ingen vitner eller naboer rnigte politiet da de hørte skuddene. Media ringte politiet etter tips fra publikum.