Shabana løftet Krekar i været

Mulla Krekar ble rasende da Shabana Rehman løftet ham i været etter en debatt på utestedet Smuget i Oslo i går kveld. Rehman ville teste om Krekar var en trussel for rikets sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en satirisk humoristisk test, forsvarte Shabana Rehman seg etter at debatten var over. Men mulla Krekar synes ikke stuntet var morsomt. Han ble rasende og forlot diskusjonen i sinne etter at han hadde bedt om at alle digitale bildene var slettet.

Sammenstøtet mellom de to skjedde etter debatten «Mulla Krekar - en fare for rikets sikkerhet?» som ble arrangert av Bokklubbene på utestedet Smuget i går.

Foruten mulla Krekar satt forsker Torkel Brekke og Lars Gule, leder for Human-Etisk Forbund, i panelet. Etter arrangementet åpnet debattleder Erling Fossen for spørsmål fra publikum. Shabana Rehman, som satt i salen, tok ordet og gikk opp på podiet. Her spurte hun om hun kunne få utføre en fundamentalisttest på mulla Krekar. Etter en liten overtalelsesrunde forlot mulla Krekar sin plass i panelet. Straks Krekar hadde stilt seg opp ved siden av Rehman bøyde hun seg ned og løftet ham opp i lufta.

En rasende og overrasket Krekar holdt en tordentale på arabisk der han påpekte at dette ikke var noen eksamen og at Rehman hadde krenket ham på det sterkeste.

Deretter påla han de som hadde tatt bilder om å slette bildene.

- Ingen dømt for løfting

Under kaoset og tilropene som så oppsto forlot Krekar salen. Tilbake sto Shabana Rehman, som holder på at hun var i sin fulle rett til å utføre stuntet.

- Krekar sa at han kom til å saksøke meg, men så vidt jeg vet har ingen i Norge blitt dømt for løfting. Løfting er prisen for å leve i et demokrati!

- Hvorfor gjorde du det?

- Jeg ville se om han var en fare for rikets sikkerhet. Hvis jeg som kvinne klarer å løfte han - så kunne han umulig være farlig. Og jeg klarte jo å løfte han!

- Forstår du ikke at det kan virke krenkende?

- Jo. Men jeg spurte om han ville være med på en test, og det ville han. Dette er en test jeg tar på mange menn fordi det utfordrer kjønnsrollene. Mange menn har aldri blitt båret, de kan bli glade, forbløffet eller sinte. For meg viste det tydelig at det handler om en masse ting.

- Hva da?

- Nei, det trenger jeg et helt foredrag på å fylle. Blant annet at jeg har hatt nytte av styrketrening, ler Rehman, som har stor respekt for at Krekar stiller opp til debatt:

- Veldig modig

- Jeg synes det er veldig modig av Krekar å stille opp. Han står for en ekstrem islamisme, men velger likevel å stille i en åpen debatt på det demokratiske samfunnets premisser. Han gjemmer seg ikke i fjellene som Osama bin Laden.

Det utspant seg en heftig diskusjons like etter debatten. Lederen for Human Etisk Forbund var en av dem som reagerte kraftig på Shabanas stunt:

- Dette var en integritetskrenkelse. Hvis dette blir kjent er det veldig alvorlig for Krekar. Hans innflytelse utøves gjennom den religiøse autoriteten han har bygd opp. Dette er alvorlig for han og hans stilling i det fundamentalistiske miljøet, sa Gule.

- Men det er like ille med massevoldtekter, smatt Rehmans ektemann Dagfinn Nordbø inn.

- Ja, men det er sjelden man kan legitimere et overgrep med henvisning til et annet. Mulla Krekar representerer en liten gruppe som det er lov å kritisere sterkt. Men som man ikke bør krenke, sa Gule.

<B>SINT:</B> Mulla Krekar likte ikke testen til Shabana Rehman. <B>PS: Grunnen til at vi ikke trykker bildet av løfteepisoden er at vi ikke har bildet.</B>
FORSVARER SEG: Shabana Rehman fornærmet mulla Krekar ved å løfte ham etter en debatt på Smuget i går. Hun forklarer stuntet slik: - Hvis jeg som kvinne klarer å løfte han - så kunne han umulig være farlig. Og jeg klarte jo å løfte han! Leder for Human-Etisk Forbund, Lars Gule (i bakgrunnen), mener Shabana gikk for langt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer