Shabana på nett

- Betyr det å ikke kalle seg muslim at andre har rett til å hetse deg? Les svarene fra nettmøtet med Shabana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som skjer nå er at innvandrere er kommet i en ny situasjon hvor de for første gang opplever å bli tatt på alvor i norsk offentlighet. Det er de ikke vant til.

- Vi vil ha en periode hvor debattantene vil gå i sterk selvforsvar og oppleve alle utfordringer om å presentere sine standpunkter som et personlig angrep på dem selv. Men etterhvet vil få en likeverdig og åpen debatt som vil få frem mer innsikt , informasjon og kommunikasjon på tvers av bakgrunner.

- Også endelig vil kunne få et flerkulturelt samfunn hvor alle er forskjellige men ingen er fremmed ksriver Shabana i sitt svar til Leif.

- Æresdrapet på 26 år gamle Fadime skjedde ikke i forgårs. Drapet på henne begynte den dagen hun ble født, skrev Shabana i Dagbladet onsdag i forrige uke.

Siden drapet på svenske Fadime for en drøy uke siden, har debatten rast i media. Stort sett alle er imidlertid enig om én ting - noe må gjøres for at dette ikke skal skje igjen.

Gjennom hele forrige uke ble vi kjent med unge jenter som fortalte historier om trusler, vold og tvangsekteskap.

På lørdag fortalte Dagbladet historien om 22 år gamle Nadia som ble kidnappet og bortført fra sin egen familie. Hun skulle giftes bort, og frykter hun fortsatt det muslimske miljøet i Norge.

Massemønstring

- Nok er nok! Vi orker ikke mer av denne dritten, sa Shabana til Dagbladets søndagsutgave.

Nå håper hun at flest mulig møter opp på Jernbanetorget i Oslo på lørdag klokka 15.00 for å vise «motstand mot de holdninger som fører til at unge mennesker mister liv og frihet i vårt samfunn».

Akkurat nå svarer Shabana på lesernes spørsmål. Send inn ditt spørsmål nå!(I dagens papirutgave av Dagbladet omtalte vi det kommende nettmøtet med Shabana Rehman. Der heter det at hun «refser imamene».

Dagbladet. no presiserer: Shabana har verken anklagd islam eller imamene for æresdrapene.)

MØT SHABANA: - Nok er nok, sier Shabana Rehman. Lørdag er det massemønstring i Oslo sentrum.