BLIR GRØNN: Shabana Rehman. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet
BLIR GRØNN: Shabana Rehman. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ DagbladetVis mer

Shabana Rehman blir grønn politiker

Standupkomikeren og aktivisten Shabana Rehman Gaarder slutter seg til Miljøpartiet De Grønne (MDG). Søndag velges hun inn i partiets kvinnenettverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er først og fremst ønsket om å kjempe for dyrs rettigheter som har ført Rehman Gaarder inn i partiet, og hun viser spesielt til behandlingen dyr får i matvareindustrien.

Interessen dukket opp da hun fikk hund, men hun ser det også som en naturlig fortsettelse av en annen kamp hun har engasjert seg i, nemlig vold mot kvinner, særlig minoritetskvinner.

- Jeg vil gi en stemme til dem som ikke kan si fra, sier hun til NTB.

Si sin mening I første omgang ser hun ikke for seg å bli et av partiets ansikter utad, men heller å hjelpe andre av partiets kvinner til å tørre å så opp og si sin mening.

- Jeg har jo kompetanse på å ta ordet offentlig. Jeg vil hjelpe dem å sette ord på engasjementet, sier Rehman Gaarder.

Må lære om klima Dyrevelferd har vært et kjernetema for MDG siden partiet ble opprettet i 1988, men med Rasmus Hanssons inntreden på Stortinget er partiets politikk i hovedsak rettet mot klima.

Rehman Gaarder innrømmer at hun har mye å lære på det området og at temaer som klimakvoter oppleves fjernt.

- De Grønne må jobbe for å gjøre denne saken nær folk. De må snakke om hva dette betyr for våre liv og våre unger, sier hun.

- Jeg er ikke tilhenger av religion. Men for meg er alt liv hellig, og det er fundamentet for mitt engasjement i den grønne bevegelsen, legger hun til.

(NTB)