Shahid Rasool (46) pågrepet - hadde amfetamin-bag i kjellerbod

Hevder han fant narkoparti ved treningssenter i Oslo. Også sønnen til den tidligere Young Guns-sjefen er siktet.

BERYKTET: Politiet mente på slutten av 1990-tallet at Shahid Rasool var en av Norges farligste kriminelle. Nå er han igjen pågrepet. Arkivfoto: Dagbladet
BERYKTET: Politiet mente på slutten av 1990-tallet at Shahid Rasool var en av Norges farligste kriminelle. Nå er han igjen pågrepet. Arkivfoto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den tungt straffedømte, tidligere Young Guns-sjefen Shahid Rasool (46) er sammen med hans 21 år gamle sønn  siktet for grov narkotikaforbrytelse etter at de to ble pågrepet i Oslo onsdag 29. september.

Etter det Dagbladet erfarer har politiet beslaglagt rundt en halv kilo pulverstoff som antas å være amfetamin, i kjellerboden til Rasool i Oslo.

- Fant bag i annen politiaksjon Shahid Rasool har tatt på seg skylda for lagringen av det betydelige narkopartiet, som lå i en bag i boden.

Etter det Dagbladet forstår har 46-åringen forklart at han, et par dager før han ble tatt, ble vitne til at politiet ransaket kriminelle kosovoalbanere ved et beryktet treningssenter i Oslo. Disse skal ha kastet narko-bagen fra seg da de så spanere. Rasool undersøkte bagen og tok den med seg hjem.

Det er uklart om politiet fester litt til historien om anskaffelsen av amfetaminpakken.

Aksjonen mot Rasool-leiligheten startet som følge av opplysninger politiet hadde om en trusselsituasjon i familien, men etterforskerne fra Grønland politistasjon fikk altså i stedet en narkotikasak.

- Taushetsplikt Sønnen skal den siste tida ha hatt tilhold i den kriminelle farens leilighet og knyttes til flere av politiets beslag, men nekter for å ha noe med narkotikaen å gjøre.

- Han erkjenner ikke noe som helst i denne saken, sier forsvarer Arild Langenes ved Advokathuset Feydt og Hamborgstrøm.

Han vil ikke uttale seg om innholdet i siktelsen, og henviser til taushetsplikt pålagt av politiet. Det gjør også Shahid Rasools forsvarer.

- Min klient har erkjent straffskyld. Jeg er forhindret fra å kommentere saken utover det, da jeg er ilagt taushetsplikt i saken, sier advokat Eric Lindset ved advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Juristen i Oslo politidistrikt som har påtaleansvaret i saken var i dag ikke tilgjengelig for kommentarer.

108 lovbrudd Det er bare et drøyt år siden Shahid Rasool ble løslatt, etter å ha sonet ferdig en dom på 13 års fengsel for 108 forskjellige lovbrudd - blant annet grov vold, ran, trusler, kidnapping, doping og skadeverk.

Politiet har karakterisert Shahid Rasool som en av Norges farligste kriminelle, i perioden da han ble regnet som leder av den norskpakistanske, kriminelle gjengen Young Guns.

Sønnen er etter det Dagbladet får opplyst ikke dømt for alvorlige forbrytelser.

46 år gamle Shahid Rasool har ikke tilknytning til en yngre mann med samme navn som antas å ha tilknytning til B-gjengen.