Shahid Rasool løslates fra fengsel i Brasil

Norske myndigheter har gitt opp å få ham utlevert.

FENGSLET I BRASIL: Shahid Rasool (28). Foto: GUNNAR HULTGREEN/DAGBLADET
FENGSLET I BRASIL: Shahid Rasool (28). Foto: GUNNAR HULTGREEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Brasiliansk høyesterett bestemte onsdag at Shahid Rasool skal løslates fra varetekt etter at han ble arrestert i 2007.

Avgjørelsen ble tatt etter at norske myndigheter frafalt kravet om å få Rasool utlevert til Norge, melder ABC Nyheter.

Ifølge en pressemelding fra brasiliansk høyesterett onsdag har dommer Cezar Peluso arkivert utleveringskravet fra Norge. Han begrunner det med at norske myndigheter har frafalt kravet.

— Vi kan bekrefte at vi kjenner til avgjørelsen, men utover det ønsker vi ikke å kommentere saken, sa pressevakt Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet torsdag kveld.

Rasool er fra før tiltalt for drap, drapsforsøk, ulovlig våpenbesittelse og trygdesvindel i Norge. Fem av brødrene hans ble i mars i år i Borgarting lagmannsrett dømt etter den såkalte mafiaparagrafen.

Shahid Rasool er tiltalt for hvitvasking av penger i Brasil, der han ble pågrepet med falskt pass i 2007.

Advokat John Christian Elden mener løslatelsen betyr at brasiliansk politi innser at de har blitt brukt av norsk politi i denne saken.

— Det er naturlig. Jeg har forstått det slik at brasiliansk politi har begynt å forstå at de har blitt brukt av enkeltpersoner i norsk politi som gir helt forskjellige versjoner offisielt og uoffisielt, sier Elden i en tekstmelding til ABC Nyheter.

(NTB)