Shahla (36) hengt i natt

I Evin-fengselet i Teheran. Dømt for et drap hun sier hun ikke har begått.

HENRETTES: Shahla Jahed ble 05.00 iransk tid henrettet. Hun ble dømt for å ha knivstukket kona til sin elsker, den kjente fotballproffen og landslagsspilleren Nasser Mohammad-Khani. Foto: AFP PHOTO
HENRETTES: Shahla Jahed ble 05.00 iransk tid henrettet. Hun ble dømt for å ha knivstukket kona til sin elsker, den kjente fotballproffen og landslagsspilleren Nasser Mohammad-Khani. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Iran Human Rights varslet iranske myndigheter Shahla Jahed (36) og hennes advokat om at hun vil bli henrettet i morgentimene i dag.  

- Jeg har blitt informert av iranske myndigheter at hun vil bli henrettet i Evin-fengselet i Teheran klokken 05.00 på onsdag, sier kvinnens advokat, Abdolsamad Khorramshahi til The Guardian. 

Det vil si 02.30 i norsk tid.

Ifølge nyhetsbyrået ISNA ble dødsdommen fullbyrdet i natt.

Shahlas sak har vakt oppmerksomhet i den islamske verdenen, og flere menneskerettighetsorgansiasjoner har engasjert seg for å hindre henrettelse.  

Shahla var elskerinnen, og den «midlertidige» kona, til den tidligere iranske fotballhelten og landslagsspilleren Nasser Mohammad-Khani.  

I 2002 ble hans permanente kone Laleh Saharkhizan, funnet knvistukket, og Shahla ble dømt for drapet.  

Shahla skal ha innrømmet å ha knivstukket Saharkhizan, men har etterpå hevdet hardnakket at hun er uskyldig. Hun har fortalt at innrømmelsen kom etter press i forhørene i fengselet, og at innrømmelsen er usann.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer