Shaimaa (11) kan få behandlet saken på nytt. Farida (9) har vært fire måneder for kort i Norge

- Det er tragisk.

BLE SENDT UT: Farida (her 8 år) karakteriseres som en aktiv og integrert jente av venner på Dokka. Her danser til High School-musikalen på Norde Land kulturskole sin jubileumsforestilling «Jubbis» i 2013. Med på bilde er Mina Jørgensen (t.v) og Leah Emilie Furre Vågå. Foto: Stine Jøranli
BLE SENDT UT: Farida (her 8 år) karakteriseres som en aktiv og integrert jente av venner på Dokka. Her danser til High School-musikalen på Norde Land kulturskole sin jubileumsforestilling «Jubbis» i 2013. Med på bilde er Mina Jørgensen (t.v) og Leah Emilie Furre Vågå. Foto: Stine Jøranli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Asylbarnavtalen mellom regjeringen, KrF og Venstre hjelper ikke Farida (9). Hun mangler fire måneder i Norge.

- Hun var i Norge i tre år og åtte måneder. Fire måneder for lite. At det skal avgjøre hele framtida hennes er bare tragisk. Selv i et ni år langt liv er ikke fire måneder lenge, sier Britt Karin Rotmo, nestleder i støttegruppa for Farida og foreldrene, til Dagbladet.

Ni år gamle Farida ble 14. januar i år revet bort fra livet hun kjente på Dokka i Oppland, og sammen med foreldrene tvangssendt til Afghanistan, et land hun aldri sjøl har vært i.

- Smålig Barna som ble sendt ut etter 1. juli i fjor og fram til 18. mars i år som har en oppholdstid på fire år i Norge, vil få sakene sine vurdert på nytt etter den nye forskriften som ble innført i desember i fjor. Ved å sette grensen til fire år er det seksti barn som kan få sakene gjenopptatt.

Hvis grensen ble satt ved tre år ville det ifølge NOAS vært ca 80 barn som til sammen fikk en ny mulighet.

- Det framstår som smålig at de 20 siste barna ikke skal få en ny sjanse, sier Rotmo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.