Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Shakira (10) var sporløst borte i sju døgn, funnet med brukket fot i bunn av sjakt

- Hun skreik av glede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En liten luftetur ble til en uke i en kald og forlatt sjakt for blandingshunden Shakira (10) på Åsnes i Hedmark. Hun hadde falt to og en halv meter og brukket frambeinet. 

Det var Glåmdalen som omtalte saken først.

- Det var et helvete å ikke vite hvor hunden jeg har hatt i ti år var. Om hun levde eller ikke. Jeg sov ikke om natta, sier matmor Laura Vilhelmsen til Dagbladet.

- Ante ikke - Hadde jeg visst at hun var død, hadde jeg kanskje kunnet akseptere det. Men jeg ante ikke om hun var død eller i live, sier hun.

Shakira - hvis mor er en blanding mellom golden retriever og schæfer og far er tervuren - har i sju år blitt sluppet ut hver morgen. Hun gjør sitt fornødne, kommer inn igjen og får en godbit.

- Men denne gangen kom hun ikke inn. Jeg løp ned på stranda, vi pleier å være der. Der var hun ikke. Jeg lette og lette. Så kom den første natta, men fortsatt ingen hund. Vi var på fjell og berg, kjørte opp stier vi aldri før hadde gått, og hadde sporhund på henne.

En dag fant de spor som ledet til hovedveien. Sporhunden markerte også i et uthus der Shakira kan ha søkt ly.

«Er det sant!? Er du virkelig her!?» - Men vi fant henne ikke.

Slik fortsatte det. Så, tirsdag forrige uke, kom naboen med en nyhet:

- Han hadde funnet henne.

«Er hun død?», spurte matmor. «Nei, hun lever», svarte naboen.

I en ulåst og ubrukt silo - omlag 2,5 eller 3 meter dyp - lå hun. Hun var ikke mer enn 50, 60 meter fra hjemmet.

Hun kikket opp på matmor.

Hva tenkte du?

- Å herregud. Jeg var ikke sikker på om hun kjente meg igjen, og ble litt usikker på hvordan jeg skulle nærme meg henne. Men så forsto jeg at hun var glad. Hun hadde et sånn uttrykk: «Er det deg!? Er det sant!? Er du virkelig her!?», sier matmor i ekstase.

Kronerulling  - Da vi bar henne opp skrek hun av glede. Og jeg gråt og skrek, jeg var sint, frustrert og så veldig glad. Det hadde vært et helvete.

Dyrlegen mente umiddelbart at Shakira måtte avlives, sier matmor. Men de kom raskt til en beslutning om å heller operere hunden og å gi henne medisin for bruddet for å unngå infeksjoner.

Operasjonen var kostbar. 

- Jeg hadde ikke råd, og fortalte på Facebook hva som hadde skjedd. Folk fra hele landet startet kronerulling, og så fikk vi råd til operasjonen. Det er helt utrolig. 18 000 kostet operasjonen, forteller hun. 

- Jeg fikk penger selv fra folk jeg ikke aner hvem er, sier hun. 

Tre, fire dager Gjensynsgleden er stor.

- For hver dag som gikk, tenkte jeg at jeg til slutt måtte innse at hun kanskje lå et sted der ute, at hun kanskje var gått ut for å dø. Kanskje hun var syk uten at jeg visste det? Men jeg er så glad det gikk så bra som det gikk. Hun er en tøff og litt tjukk hund, så hun hadde litt å gå på.

- Jeg er bare så glad for at marerittet er over, sier matmor. - Nå ligger Shakira og koser seg. Selv om hun er litt fornærmet på grunn av kragen, ler Vilhelmsen. 

Dyrlegene anslo ifølge matmor at Shakira hadde ligget med det brukte benet i siloen i tre, fire dager. 

- Jeg aner ikke hvor hun har vært i mellomtida, sier Vilhelmsen.

HJEMME IGJEN: Ti år gamle Shakira var sporløst borte fra matmor Laura Vilhelmsen i sju dager. Foto: Privat
NÅ: Det kunne gått mye verre, ettersom Shakira var alene i sju dager. Enn så lenge har hun bandasje på sin brukne fot, og krage på hodet så hun ikke påfører bruddet mer skade. Foto: Privat
HVILER: Shakira har bodd hos matmor i ti år, men har aldri vært så lenge borte. Foto: Privat
HUND OG KATT: Shakira gjenforent med katten Habibi. Foto: Privat
HJEMME IGJEN: Med bandasje på forbeina og krage på hodet, er Shakira endelig hjemme igjen. Foto: Privat
HJEMME IGJEN: Med bandasje på forbeina og krage på hodet, er Shakira endelig hjemme igjen. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling