Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Shakira ledet marsj for gisler i Colombia

Demonstrerte mot FARC-geriljaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Popstjernen Shakira ledet søndag landsomfattende demonstrasjoner i Colombia, og kom med krav om at gislene som blir holdt fanget av FARC-geriljaen i jungelen, løslates.

Flere hundre tusen colombianere i byer over hele landet demonstrerte søndag mot FARC-geriljaen, og ba om en slutt på kidnappingene som har vært en byrde for landet gjennom hele den 44 år lange geriljakrigen.

Med rop og gråt og viftende flagg krevde de at FARC og andre ulovlige grupper stanser kidnappingene og går inn i fredssamtaler.

Demonstrantene ba også om at årets nasjonaldag omdøpes til «Frihetsdagen», for å minnes de mange som blir holdt fanget i den colombianske jungelen.

Flere demonstrasjoner

Samme dag var det planlagt rundt 80 lignende demonstrasjoner i byer rundt om i Latin-Amerika og resten av verden, inkludert en konsert i Paris der nylig løslatte Ingrid Betancourt deltar.

-20. juli vil jeg rope ut om frihet for dem som fortsatt holdes som gisler av FARC i Colombia, sa Betancourt i en tale i den franske nasjonalforsamlingen tidligere denne måneden.

Tusener holdes fanget

UNDERHOLDT: Popstjernen Shakira deltok i demonstrasjonene mot FARC-geriljaen. Hundretusener marsjerte i byer over hele Colombia i dag. Foto: SCANPIX
UNDERHOLDT: Popstjernen Shakira deltok i demonstrasjonene mot FARC-geriljaen. Hundretusener marsjerte i byer over hele Colombia i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

FARC holder fortsatt rundt 700 gisler i fangenskap i jungelen. Trolig holder en annen opprørsbevegelse, EL, ytterligere 2.000 gisler.

Det var ventet at 5 millioner mennesker skulle ta del i demonstrasjonene i rundt 1.000 byer og landsbyer over hele Colombia.

Colombianske Shakira synger nasjonalsangen ved starten av marsjen i Bogotá, og deltar deretter sammen med blant andre sangeren Juanes på en konsert til støtte for gislene.

(NTB)

image: Shakira ledet marsj for gisler i Colombia
KONSERT FOR FRED I PARIS: -20. juli vil jeg rope ut om frihet for dem som fortsatt holdes som gisler av FARC i Colombia, sa Betancourt i en tale i Paris i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!