Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Shakira sang for Farc-gislene

Hundretusener demonstrerte i Colombia og utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Popstjernen Shakira ledet et stort arrangement til støtte for de mange Farc-gislene i den kolombianske byen Leticia i går kveld. Flankert av blant andre president Álvaro Uribe sang hun den kolombianske nasjonalsangen, før hun seinere sang på en stor konsert i byen, melder AFP.

Leticia-arrangementet var bare ett av mange som ble avholdt både over hele Colombia og i en rekke andre land, på den kolombianske nasjonaldagen, for å få den kommunistiske geriljaen til å løslate de flere hundre gislene de holder.

- Ingen flere gisler!

I Paris holdt nylig løslatte Ingrid Betancourt en appell under en svær konsert ved Seinen.

- Ingen flere gisler! lød kampropene under arrangementet, som samlet flere tusen parisere, ifølge BBC News.

Blant de andre byene der demonstrasjoner ble holdt, var Madrid og Washington, der flere tusen samlet seg utenfor Det hvite hus for å kreve en slutt på bortføringene.

Arrangørene anslår at til sammen fire millioner kolombianere deltok i arrangementene i landet; i Bogota skal 100 000 ha fylt gatene.

Det var frykt for terroraksjoner i forkant av gigantarrangementet, og trolig med rette; på fredag arresterte kolombiansk politi to mistenkte Farc-folk med ca. 30 kilo eksplosiver.

image: Shakira sang for Farc-gislene

- Mossad og CIA

Samtidig rulles det opp flere og flere detaljer rundt Betancourts redningsaksjon for snart tre uker siden; ifølge den spanske avisa Vanguardia var fransk, israelsk og amerikansk etterretning involvert i aksjonen, som Farc påstår lyktes på grunn av forræderi i egne rekker.

Farc har i 44 år ført krig mot den USA-vennlige regjeringen, og holder anslagsvis 700 gisler fra inn- og utland.

Omtrent samtidig som Betancourt ble løslatt, ble norsk-kolombianske Alf Onshuus Niño frigitt av Farc, etter å ha sittet et halvt år i fangenskap.

MASSEMØNSTRING: Tusenvis av kolombianere møtte fram i byen Leticia for å høre Shakira og Carlos Vives synge for Farc-gislene.
GISSEL I ET HALVT ÅR: Norsk-kolombianske Alf Onshuus Niño (31) ble i begynnelsen av juli løslatt av Farc. Da hadde han sittet et halvt år i fangenskap.
APPELLERER TIL GISSELTAKERNE: Tidligere Farc-fange Ingrid Betancourt ledet et stort arrangement i Paris, der hun ba om at Farc løslater gislene de fortsatt holder. Her holder hun en plakat med bilde av en av dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!