- Shalit er fremdeles i live

Egypts utenriksminister sier de kjemper for den israelske soldatens løslatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den israelske soldaten Gilad Shalit som ble kidnappet av palestinske militante i juni, er fremdeles i live, ifølge den egyptiske utenriksministeren, Ahmed Aboul Gheit.

I dag sa Aboul Gheit at Egypt, som opptrer som megler mellom Israel og Hamas, arbeider med å få Shalit løslatt, melder AP.

- Dette er et veldig følsomt tema som vi må behandle med sensitivitet. Jeg håper og tror at han vil bli løslatt, men jeg understreker at vi jobber hardt for en løslatelse av ham, og vi er helt sikre på at han er i live, sa utenriksministeren på en pressekonferanse i Jerusalem i dag.

Ingen har sett eller hørt noe fra Gilad Shalit siden kidnappingen. Israelske myndigheter har likevel hele tiden sagt at de tror han er i live.

I sommer kriget Israel både i Gaza og i Libanon. Kidnappingen av den israelske soldaten var en utløsende faktor til krigen.

De militante som har kidnappet Shalit har krevd at Israel løslater palestinske fanger i bytte mot Gilad Shalit.

Israels statsminister Ehud Olmert sa tidligere denne uken at han ville vurdere å løslate noen av de palestinske fangene før Shalit blir løslatt.

KIDNAPPET: Den 19-årige israelske soldaten Gilad Shalit ble kidnappet av palestinske militante i juni i år. Foto: AP/Scanpix
KIDNAPPET: Den 19-årige israelske soldaten Gilad Shalit ble kidnappet av palestinske militante i juni i år. Foto: AP/Scanpix Vis mer