Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Shame on you, Obama!»

Hillary kraftig irritert på Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange trodde kanskje at kampen mellom Barack Obama og Hillary Clinton hadde blitt rundere i kantene, etter at Clinton roste Obama under en debatt fredag denne uka.

Men nå er stemningen mer slik vi kanskje forventer at den skal være.

Hillary kjemper hardt etter at motstanderen i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat har vunnet de 10 siste nominasjonsvalgene, og i dag gikk hun til et hardt angrep på Obama.

Hun hamret løs mot rivalen etter at han hadde angrepet hennes helsepolitikk i brosjyrer, skriver Reuters.

Hillary mener Obamas anklager er feilaktige og beskylder ham for å bruke republikansk taktikk.

- Shame on you, Barack Obama, sa hun foran flere journalister, blant annet Claudia Parsons fra Reuters.

- Sprer feilinformasjon

Også CNN omtaler episoden. Se kanalens opptak av angrepet her.

DET VAR TIDLIGERE I UKA: De to demokratiske kandidatene smilte og innrømmet at de stort sett var enige. Nå krangler de. Foto: AP/Scanpix
DET VAR TIDLIGERE I UKA: De to demokratiske kandidatene smilte og innrømmet at de stort sett var enige. Nå krangler de. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Uttrykket kan noe upresist oversettes til «Skam deg, Barack Obama». Videre sa Hillary at Obama sprer informasjon som hun mener er feil og villedende.

- Obama vet at det ikke er sant at min plan vil tvinge folk til å kjøpe helseforsikring selv om de ikke har råd til det, sa Clinton.

- Når begynte demokrater å angripe hverandre i spørsmål om universelt helsetilbud, sa hun videre.

- Bare fordi han ikke har valgt å presentere en slik plan, gir ham ikke retten til å angripe meg fordi jeg gjorde det. La oss ha en ordentlig kampanje.

- Alt stemmer

Barack Obama hadde imidlertid svaret klart på når angrepene begynte:

- Vel, da hun begynte å si at jeg var mot helseforsikring for alle.. noe hun gjør hver eneste dag, sa han ifølge nyhetsbyrået AP.

Obamas talsperson Bill Burton svarte på følgende måte:

image: «Shame on you, Obama!»

- Alt i kampanjen er riktig, i motsetning til angrepene fra Hillary Clintons negative kampanje som har blitt avvist i South Carolina og Wisconsin.

Det er ikke første gang Clintons rådgivere har kritisert Obamas brosjyremateriell. En brosjyre påstår at hennes plan om forsikring for alle vil tvinge alle til å kjøpe forsikring selv om de ikke har råd. Obama selv er mot dette, og vil heller prioritere billigere forsikring.

Hillary har kniven på strupen foran valgene i Ohio og Texas 4. mars, og må vinne hvis hun skal ha en reel sjanse til å bli demokratenes kandidat.

Clinton har nå 1264 delegater, mot Barack Obamas 1353, ifølge den siste beregningen fra nyhetsbyrået AP. Det trengs 2025 delegater for å sikre seg nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat.

image: «Shame on you, Obama!»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media