«Shame on you, Obama!»

Hillary kraftig irritert på Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange trodde kanskje at kampen mellom Barack Obama og Hillary Clinton hadde blitt rundere i kantene, etter at Clinton roste Obama under en debatt fredag denne uka.

Men nå er stemningen mer slik vi kanskje forventer at den skal være.

Hillary kjemper hardt etter at motstanderen i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat har vunnet de 10 siste nominasjonsvalgene, og i dag gikk hun til et hardt angrep på Obama.

Hun hamret løs mot rivalen etter at han hadde angrepet hennes helsepolitikk i brosjyrer, skriver Reuters.

Hillary mener Obamas anklager er feilaktige og beskylder ham for å bruke republikansk taktikk.

- Shame on you, Barack Obama, sa hun foran flere journalister, blant annet Claudia Parsons fra Reuters.

- Sprer feilinformasjon

Også CNN omtaler episoden. Se kanalens opptak av angrepet her.

DET VAR TIDLIGERE I UKA: De to demokratiske kandidatene smilte og innrømmet at de stort sett var enige. Nå krangler de. Foto: AP/Scanpix
DET VAR TIDLIGERE I UKA: De to demokratiske kandidatene smilte og innrømmet at de stort sett var enige. Nå krangler de. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Uttrykket kan noe upresist oversettes til «Skam deg, Barack Obama». Videre sa Hillary at Obama sprer informasjon som hun mener er feil og villedende.

- Obama vet at det ikke er sant at min plan vil tvinge folk til å kjøpe helseforsikring selv om de ikke har råd til det, sa Clinton.

- Når begynte demokrater å angripe hverandre i spørsmål om universelt helsetilbud, sa hun videre.

- Bare fordi han ikke har valgt å presentere en slik plan, gir ham ikke retten til å angripe meg fordi jeg gjorde det. La oss ha en ordentlig kampanje.

- Alt stemmer

Barack Obama hadde imidlertid svaret klart på når angrepene begynte:

- Vel, da hun begynte å si at jeg var mot helseforsikring for alle.. noe hun gjør hver eneste dag, sa han ifølge nyhetsbyrået AP.

Obamas talsperson Bill Burton svarte på følgende måte:

«Shame on you, Obama!»

- Alt i kampanjen er riktig, i motsetning til angrepene fra Hillary Clintons negative kampanje som har blitt avvist i South Carolina og Wisconsin.

Det er ikke første gang Clintons rådgivere har kritisert Obamas brosjyremateriell. En brosjyre påstår at hennes plan om forsikring for alle vil tvinge alle til å kjøpe forsikring selv om de ikke har råd. Obama selv er mot dette, og vil heller prioritere billigere forsikring.

Hillary har kniven på strupen foran valgene i Ohio og Texas 4. mars, og må vinne hvis hun skal ha en reel sjanse til å bli demokratenes kandidat.

Clinton har nå 1264 delegater, mot Barack Obamas 1353, ifølge den siste beregningen fra nyhetsbyrået AP. Det trengs 2025 delegater for å sikre seg nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat.

«Shame on you, Obama!»