Shamima Begum brukt som skyteblink

Begums ansikt ble brukt som blink på en skytebane i England. Hendelsen ble beskrevet som «uskyldig moro».

VILLE HJEM: Shamima Begum som reiste til Syria i 2015, sa for to uker siden at hun ville hjem til England. Foto: NTB Scanpix
VILLE HJEM: Shamima Begum som reiste til Syria i 2015, sa for to uker siden at hun ville hjem til England. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Shamima Begum og hennes nyfødte sønn er flyttet fra den syriske flyktningleiren etter å ha mottatt dødstrusler, ifølge advokaten, Tasnime Akunjee. 19-åringen og sønnen ble flyttet fra Al-Hol leiren, nord i Syria grunnet bekymringer knyttet til henne og barnet.

Begum som reiste til Syria i 2015, sa for to uker siden at hun ville hjem til England. I ettertid har hun sagt til Sunday Telegraph at hun angrer på at hun gikk ut til mediene. Hun mener at hun blir brukt av myndighetene for å statuere et eksempel.

- Jeg angrer på at jeg har snakket med mediene. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt en lav profil og funnet en annen måte å kontakte familien min på, sier hun.

Begum og sønnen skal ha blitt flyttet til en annen leir nærmere den irakiske grensen, skriver The Guardian.

- Jeg kan bekrefte at Shamima og barnet har blitt flyttet fra Al-Hol grunnet bekymringer for Begums og sønnen sin sikkerhet. Vi har forstått det som at hun og barnet ble truet av andre i flyktningleiren, sa advokaten til The Sun.

DRO TIL SYRIA: Den britiske tenåringen Shamima Begum dro til Syria for å gifte seg med en IS-kriger i 2015. Video: AP Vis mer

Brukt som skyteblink

Ultimate Air Soft Range, en skytebane i Merseyside, England tvitret tidligere i uka et bilde av Shamima Begum som skyteblink. Skytebanen beskriver seg selv som et sted for «familiemoro», for voksne og barn over 6 år. Tweeten skal ha inneholdt emneknagger som «made your choice» og «no remorse», skriver BBC. Posten har seinere blitt slettet.

En av de besøkende sendte et bilde av blinken til en av BBCs journalister som viser at blinken har blitt skutt på gjentatte ganger.

De som jobber på skytebanen har sagt at de fikk forespørsler fra kunder som ønsket Begum som skyteskive.

Til BBC sa en talsmann at Wallasey's er et sted hvor folk skal lære viktigheten og tryggheten av å håndtere et våpen.

- De personene vi bruker som blink skaper fantastiske reaksjoner og samtaler. Det tillater folk å ha litt uskyldig moro og får fram det indre barnet i oss, sa talspersonen til BBC.

Etter å ha sett intervjuet med Begum mente de at hun viste mangel på empati og anger. Noe som gjorde at de bestemte seg for å høre på kundenes forespørsel. De påpeker også at skytebanen ikke alltid reflekterer personlige oppfatninger og at de ikke ønsker å tolerere terrorisme.

Skytebanen bruker også bilder av høyprofilerte mennesker, som Donald Trump, Margararet Thatcher, Osama bin Laden og Justin Bieber.

Medlem av parlamentet i Wallasey, Angela Eagle tvitret at det er feil å bruke bilder av mennesker som blink og at de burde stoppe med det.

Dette kom fram etter at familiens advokat avslørte at han har fått en bølge av dødstrusler, skriver The Independent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer