Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Shannon (9) funnet gjemt under seng

Har vært savnet i over tre uker. 39-åring arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den savnede Shannon Matthews (9) er funnet i live, samtidig som en 39 år gammel mann er arrestert, melder britiske medier i ettermiddag.

- Jeg har nettopp sett Shannon bli brakt ut av huset i Batley Carr. Alt står bra til med henne, sier en lokal innbygger til avisa The Yorkshire Evening Post.

Det setter punktum for en over tre uker lang leteaksjon etter jenta, som ble meldt savnet da at hun ikke kom hjem fra svømmehallen 19. februar.

I løpet av de 24 dagene som har gått siden Shannon forsvant har over 300 politifolk i Dewsbury-området i Yorkshire deltatt i letingen etter niåringen. Over 2000 hjem er blitt oppsøkt i dør-til-dør-aksjoner uten resultat.

Full forvirring

Sky News melder at jenta ble funnet i god behold, da politiet tok seg inn i en leilighet i Lidgate Gardens i nabobyen Batley Carr, West Yorkshire.

Naboen Christopher Heaps var vitne til at den savnede jenta kom til rette.

- Det tok fem minutter og en politimann kom ut en jente i armene. Jeg sa til politimannen: «Er det Shannon»? og han sa: «Ja, det er Shannon», forteller Heaps til The Times.

På spørsmål om han kjenner mannen som bor i leiligheten, og som nå er pågrepet i saken, svarer naboen:

VÆRT SAVNET I TRE UKER: Shannon Matthews (9) ble funnet i en leilighet i dag. Da hadde jenta vært savnet siden 19.februar. Foto: REUTERS/West Yorkshire Police/SCANPIX
VÆRT SAVNET I TRE UKER: Shannon Matthews (9) ble funnet i en leilighet i dag. Da hadde jenta vært savnet siden 19.februar. Foto: REUTERS/West Yorkshire Police/SCANPIX Vis mer

- Jeg vet ikke mye. Han virker å være en enstøing vi ikke ser mye til, sier Heaps til avisa.

Umiddelbart etter at jenta kom til rette, hersket det stor usikkerhet om hvem som bodde i leiligheten.


Ubekreftede meldinger gikk ut på at jenta ble funnet under besteforeldrenes seng, skrev avisa Daily Mail.

I ukene som har gått siden Shannon forsvant har besteforeldrene vært ute i media og beskyldt jentas foreldre for omsorgssvikt.

Shannons mor,  Karen Matthews (32) ble i ettermiddag fraktet bort i politibil fra familiens hjem.

Tidligere denne uka uttalte sjubarnsmoren på 32 at hun følte seg skråsikker på at datteren var blitt kidnappet i den enkle hensikt å såre henne.

- Hun ble bortført. Det er alt jeg kan si, sa moren Karen, uten å kunne svare nærmere på hvorfor noen hun kjente skulle være ute etter å ramme henne på denne måten.


- Likte seg ikke hjemme

Moren Karen (32) og stefaren Craig (22) har ikke fått den sympatien og støtten man kunne vente i en sånn fortvilet situasjon.

image: Shannon (9) funnet gjemt under seng

Venner og familie har fortalt at niåringen ikke trivdes hjemme. Shannon skal også ha skrevet på soveromsveggen på pikerommet at hun ønsket å bo sammen med faren.

Politiet mente imidlertid at dette bare var skriblerier.

Foreldrene har slått tilbake mot beskyldningene om omsorgssvikt og drevet ordkrig i mediene.

LIKTE SEG IKKE HJEMME: Ifølge venner og familie trivdes ikke niåringen hjemme. Besteforeldrene beskyldte Shannons mor og stefar for omsorgssvikt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media