<strong>PÅGREPET:</strong> «Dekkongen» Tommy Sharif sitter inntil videre på Lillestrøm politistasjon, der han avhøres om bounndragelsessaken. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
PÅGREPET: «Dekkongen» Tommy Sharif sitter inntil videre på Lillestrøm politistasjon, der han avhøres om bounndragelsessaken. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Sharif bidrar etter beste evne ved å svare på politiets spørsmål

Den pågrepne «dekkongen» nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Sharif har nettopp vært i avhør, han bidrar etter beste evne ved å besvare spørsmålene politiet har. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Tommy Sharifs advokat Sol Elden til Dagbladet.

- Tappet selskap Tommy Sharif (39) sitter fremdeles på politihuset på Lillestrøm, etter at han i går morges ble pågrepet, siktet for såkalt grov bounndragelse. Politiet mistenker at han bevisst har tappet sine ni nå konkursbegjærte selskap for midler, slik at kreditorene ikke skal få tak i dem.

Da 39-åringen ble pågrepet, befant han seg på Alnabru i Oslo, i næringslokalene til lillebroren (32).

Også Sharifs yngre bror (32) ble pågrepet og brakt til Lillestrøm, mistenkt for medvirkning. Politiet gjennomsøkte i går 32-åringens næringslokaler, samt Tommy Sharifs hjem og lokalene til regnskapsføreren hans. Utbyttet ble det som betegnes som «et betydelig beløp penger».

Romerike politidistrikt vil ikke si stort om saken før de kommer med en pressemelding seinere i ettermiddag, meddeler Bjørn Ivar Thune, leder for økonomiteamet ved politidistriktet, til Dagbladet. Det er derfor uklart hvorvidt Sharif begjæres fengslet etter løslates etter dagens avhør.

Lillebrorens advokat Solveig Høgtun sier klienten stiller seg uforstående til pågripelsen.

- Han håper å bli løslatt, sier hun til Dagbladet.

Stor gjeld De seinere åra har Sharifs dekkgeskjeft gått dårligere og dårligere, og han begjærte selv alle de ni selskapene sine konkurs tidligere i år.

39-åringen har selv oppgitt at selskapenes samlede gjeld er på 94,6 millioner kroner. Det svære dekksenteret hans ved E6 på Romerike er solgt til 74 millioner, men det dekker på langt nær kreditorenes krav.

Samtidig er det avdekket at Sharif har overført millionbeløp fra selskapene til seg selv, uten å melde fra til skattemyndighetene. I tillegg mangler regnskapsopplysninger; en server og flere harddisker med regnskapsdata er sporløst forsvunnet.

Sharif er siktet etter straffelovens paragraf 283, som har en strafferamme på seks års fengsel.

Dagbladet følger saken.

<strong>LETTE ETTER PENGER:</strong> Politiet brukte i går en såkalt valutahund til å lete etter kontanter på flere steder, bl.a. næringslokalene til Sharifs lillebror i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
LETTE ETTER PENGER: Politiet brukte i går en såkalt valutahund til å lete etter kontanter på flere steder, bl.a. næringslokalene til Sharifs lillebror i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer