Sharif ga blaffen i husarrest

- Det er på tide at vi kommer oss ut i gatene.

TROSSET MYNDIGHETENE: Opposisjonsleder Nawaz Sharif ga blaffen i husarresten myndighetene hadde pålagt ham. Foto: EPA/SCANPIX
TROSSET MYNDIGHETENE: Opposisjonsleder Nawaz Sharif ga blaffen i husarresten myndighetene hadde pålagt ham. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den pakistanske opposisjonslederen Nawaz Sharif utfordret søndag myndighetene og forlot hjemmet sitt i Lahore på tross av husarresten.

- Kom og bli med. Jeg forlater huset, la oss marsjere hånd i hånd, det er på tide at vi kommer oss ut i gatene, sa den tidligere statsministeren, før den skuddsikre bilen hans rullet ut av porten til boligen i Lahore.

Opprørspoliti omringet i morgentimene Sharifs hus, men greide tilsynelatende ikke å stanse opposisjonslederen som ble ledsaget av et stort følge med sikkerhetsvakter og tilhengere.

- Politistat

Søndag morgen opplyste polititalsmenn at Sharif hadde fått husarrest i tre dager, men talsmenn for myndighetene benektet senere at dette var tilfelle.

En talsmann for regjeringen hevdet at det kun var satt i verk tiltak for å beskytte opposisjonslederen, men dette ble avvist av Sharif.

- Hele landet er omgjort til en politistat. De sperrer alle veier, de bruker alle slags ulovlige taktikker, tordnet han.

Tåregass og køller

Etter planen skulle Sharif søndag holde en tale til støtte for de mange tusen juristene som anklager president Asif Ali Zardari for å bryte løftet om å gjeninnsette dommerne som ble sparket av forgjengeren Pervez Musharraf i 2007.

Talen skulle han holde utenfor høyesterettsbygningen i Lahore, der store politistyrker i morgentimene tok i bruk tåregass og køller mot steinkastende demonstranter.

Flere hundre demonstranter skal være pågrepet de siste dagene, blant dem lederen for juristenes aksjon, Aitzaz Ahsan.

Beredskap

Pakistanske sikkerhetsstyrker er satt i full beredskap foran mandagens varslede massedemonstrasjon i Islamabad, som myndighetene akter å stanse for enhver pris.

Antatte demonstranter skal være stanset flere steder underveis til hovedstaden, men innenriksminister Rehman Malik forsvarer tiltakene med at «fiender av Pakistan» ifølge etterretningsinformasjon planlegger et selvmordsangrep i forbindelse med protestene.

Lørdag forsøkte regjeringen å rekke ut en hånd til opposisjonen, ved å love en ny gjennomgang av avgjørelsen om å utestenge Nawaz Sharif og broren Shahbaz fra politiske verv.

(NTB)

 

AMPERT: En politimann i håndgemeng med en Sharif-supporter under en demonstrasjon i Lahore i dag. Foto: AFP/SCANPIX
AMPERT: En politimann i håndgemeng med en Sharif-supporter under en demonstrasjon i Lahore i dag. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer