Sharif ga blaffen i husarrest

- Det er på tide at vi kommer oss ut i gatene.

TROSSET MYNDIGHETENE: Opposisjonsleder Nawaz Sharif ga blaffen i husarresten myndighetene hadde pålagt ham. Foto: EPA/SCANPIX
TROSSET MYNDIGHETENE: Opposisjonsleder Nawaz Sharif ga blaffen i husarresten myndighetene hadde pålagt ham. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den pakistanske opposisjonslederen Nawaz Sharif utfordret søndag myndighetene og forlot hjemmet sitt i Lahore på tross av husarresten.

- Kom og bli med. Jeg forlater huset, la oss marsjere hånd i hånd, det er på tide at vi kommer oss ut i gatene, sa den tidligere statsministeren, før den skuddsikre bilen hans rullet ut av porten til boligen i Lahore.

Opprørspoliti omringet i morgentimene Sharifs hus, men greide tilsynelatende ikke å stanse opposisjonslederen som ble ledsaget av et stort følge med sikkerhetsvakter og tilhengere.

- Politistat

Søndag morgen opplyste polititalsmenn at Sharif hadde fått husarrest i tre dager, men talsmenn for myndighetene benektet senere at dette var tilfelle.

En talsmann for regjeringen hevdet at det kun var satt i verk tiltak for å beskytte opposisjonslederen, men dette ble avvist av Sharif.

- Hele landet er omgjort til en politistat. De sperrer alle veier, de bruker alle slags ulovlige taktikker, tordnet han.

Tåregass og køller

Etter planen skulle Sharif søndag holde en tale til støtte for de mange tusen juristene som anklager president Asif Ali Zardari for å bryte løftet om å gjeninnsette dommerne som ble sparket av forgjengeren Pervez Musharraf i 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer