Sharon beskylder Arafat for bomber

Israels påtroppende statsminister, Ariel Sharon, anklager Yassir Arafats styrker for å være innblandet i bombeangrep i Israel. En palestinsk kamikazebomber sprengte seg og tre israelere til døde i i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Sharon i ferd med å overta makta, trolig denne uka, har to bombeangrep på fire dager vist at Israel fremdeles er sårbart uansett om man har stengt av de palestinske områdene for å holde mulige angripere ute. Sharon kalte gårsdagens angrep «veldig alvorlig», og sa at det viser at palestinske myndigheter ikke treffer nødvendige tiltak for å stanse volden.

- Vi vet veldig godt at de mest lojale styrkene til Arafat er innblandet i angrepene, uttalte Sharon.

Kamikazebomberen utløste sprengstoffet på kroppen sin midt i kystbyen Netanya, mellom Tel Aviv og Haifa. Sprengstoffet lå antakelig i en ryggsekk.

Øyenvitner sier gjerningsmannen forsøkte å komme inn på en buss, men sjåføren nektet å åpne døra. Han utløste så eksplosjonen kl. 09.00 i går morges ved byens hovedrutebilstasjon.

Rasende jødiske israelere ved åstedet forsøkte å lynsje en palestiner som arbeidet ved markedet like ved. En politistyrke som kom til, hindret mord. Men palestineren ble brakt til sjukehus i kritisk tilstand.

Ingen gruppe tok på seg ansvaret i går. - Inntil nå vet vi ikke hvilket parti som utførte denne operasjonen. Men motstanden vil fortsette inntil vi skyver okkupantene ut av vårt land, sa Mahmoud Zahar, talsmann for Hamas-bevegelsen i Gaza.

Lørdag kunngjorde Hamas at bevegelsen vil gjennomføre flere kamikazeangrep for å underminere Sharons nye regjering .