Sharon danner nytt parti

Israels statsminister Ariel Sharon bryter med Likud og danner et nytt parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det meldte en israelsk radiostasjon i går, basert på anonyme kilder. I går kveld var ikke meldingen bekreftet. Men BBCs korrespondent sa at Sharon heller ikke hadde gjort noe for å avkrefte meldingene, og man uansett ikke venter noen kunngjøring i dag.

Det har lenge vært spekulert i at Sharon ville bryte ut av regjeringspartiet som han var med på å stifte.

Kritisert av høyrefløyen

Ifølge radiostasjonen skal Sharon ha hatt lange diskusjoner med rådgivere og mulige samarbeidspartnere før han tok avgjørelsen. Han ønsker å kvitte seg med høyrefløyen som har kritisert han for tvangsfjerningen av jødiske bosettinger på Gaza-stripen.

Motparten er tidligere statsminister Benjamin Netanyahu. Tidligere har Arbeiderpartiet, under ledelse av Amir Peretz, stemt for å bryte ut av den Sharon-ledede regjeringen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er det ventet at Sharon vil komme med avgjørelsen på et møte med Likuds parlamentsmedlemmer i dag.

Den israelske radiostasjonen sa også at Sharon kommer til å spørre Israels president om å oppløse parlamentet mandag. Da kan det bli holdt nytt valg i mars neste år.

BRYTER MED LIKUD: Israels statsminister Ariel Sharon trekker seg ut fra partiet Likud og danner eget parti, meldte en israelsk radiostasjon i går.