- Sharon er en synder

For de 120 000 demonstrantene på Rabin-plassen i Tel Aviv i går, er statsminister Ariel Sharon en pusling: en som gir etter for press og terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RABIN SQUARE, TEL AVIV (Dagbladet): - Israel er landet til våre forfedre. Vi har vært her lengst, og vil aldri gi landet vårt til araberne, sier 13-årige David Mizrachi.

Mizrachi og rundt 100 kompiser fra den nordlige byen Kiriat Shmona kommer med buss til Tel Aviv for å demonstrere mot Ariel Sharon i går kveld. De er ikke alene.

120000 mennesker fra den israelske høyresiden er på minneplassen for avdøde Yitzhak Rabin i Tel Aviv. De synger og danser. Veiver med bannere med ordlyden: «Det hellige landet vil aldri bli delt.» «Israel vil aldri la seg bøye.» «Ikke ta fra oss hjemmene våre.»

Kameratgjeng

Blant de ivrigste danserne er kameratgjengen fra Kiriat Shmona.

- Hvis vi gir araberne en liten bit land, vil de bare kreve mer. Til slutt vil de kaste oss på sjøen. Dette er vårt land, forteller Yedidia Seri (13).

Ungdomsflokken roper og skriker for å overdøve hverandre. Alle vil fortelle hvorfor de er nødt til å demonstrere mot Ariel Sharon.

- Vi kan ikke gi opp noen av settlementene. Det er en del av vårt land. Vi har ett lite land. Araberne har 22, roper en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer