- Sharon er en synder

For de 120 000 demonstrantene på Rabin-plassen i Tel Aviv i går, er statsminister Ariel Sharon en pusling: en som gir etter for press og terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RABIN SQUARE, TEL AVIV (Dagbladet): - Israel er landet til våre forfedre. Vi har vært her lengst, og vil aldri gi landet vårt til araberne, sier 13-årige David Mizrachi.

Mizrachi og rundt 100 kompiser fra den nordlige byen Kiriat Shmona kommer med buss til Tel Aviv for å demonstrere mot Ariel Sharon i går kveld. De er ikke alene.

120000 mennesker fra den israelske høyresiden er på minneplassen for avdøde Yitzhak Rabin i Tel Aviv. De synger og danser. Veiver med bannere med ordlyden: «Det hellige landet vil aldri bli delt.» «Israel vil aldri la seg bøye.» «Ikke ta fra oss hjemmene våre.»

Kameratgjeng

Blant de ivrigste danserne er kameratgjengen fra Kiriat Shmona.

- Hvis vi gir araberne en liten bit land, vil de bare kreve mer. Til slutt vil de kaste oss på sjøen. Dette er vårt land, forteller Yedidia Seri (13).

Ungdomsflokken roper og skriker for å overdøve hverandre. Alle vil fortelle hvorfor de er nødt til å demonstrere mot Ariel Sharon.

- Vi kan ikke gi opp noen av settlementene. Det er en del av vårt land. Vi har ett lite land. Araberne har 22, roper en.

- Palestinere og israelere kan ikke bo ved siden av hverandre. Palestinerne kan dra til Jordan eller noen av de andre arabiske landene, sier David Mizrachi.

«Ikke ta fra meg huset mitt,» står det på plakaten til Masha Nachman (44). Seksbarnsmoren kommer opprinnelig fra USA, men hun og familien kom til Israel for seks år siden. Nå bor de i bosettingen Yisuv Einav.

- Jeg tror på Bibelen. Her lover Gud oss det hellige land, som inkluderer Judea, Samaria (Vestbredden) og Gaza. Dette er vårt eneste hjemland. Araberne har 21 andre land, og kan dra dit hvis de ikke ønsker å bo sammen med oss i fred, forteller hun.

Nachman er rasende på Sharons uttalelser om å fjerne enkelte bosettinger. Hans lovnad om en palestinsk stat orker hun ikke engang å tenke på.

- Hvis vi gir etter for araberne, gir vi dem belønning for terroren. Det vil være helt absurd. Sharon kan ikke la USA diktere oss. Da har han sviktet oss jøder, mener Nachman.

Venstre-Sharon

De to settlerne Avrahaam Shuut (60) og Hanoch Klein (57) bor i ulovlige bosettinger i nærheten av Nabulus og Ramallah. De var i Tel Aviv i går for å vise sin avsky mot Sharons politikk, som de mener er totalt venstrevridd.

- Sharon lar seg presse av USA. Han er en synder som sier at vi skal gi fra oss noen av bosettingene. Ved å komme med slike uttalelser, skjønner araberne at vi er redde og svake. Da tror de at de lykkes med sin terror, forteller Avrahaam Shuut.

Hanoch Klein nikker og tar over ordet:

- Mange mennesker vil dø fordi Sharon har sagt at vi vil fjerne noen av bosettingene og gi land til araberne. Når araberne hører dette, vil de kjempe til vi er kastet på sjøen, sier advokat Klein.

Katastrofe

Storparten av demonstrantene på Rabin-plassen i går synes å være bosettere fra Vestbredden. De aller fleste av disse mener at Oslo-avtalen er en av de største katastrofene som har skjedd Israel.

MASSIVE PROTESTER: 120000 israelere demonstrerte på Rabin-plassen i Tel Aviv i går - til støtte for de jødiske bosetterne i de okkuperte palestinske områdene. Statsminister Ariel Sharon har lansert en plan som innebærer at noen av bosettingene må fjernes.