Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sharon fjerner bosettinger

Ariel Sharon lover å sette i gang med å fjerne ulovlige bosettinger på Vestbredden umiddelbart. Hamas diskuterer om de skal godta våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene mellom USAs president George W. Bush, Israels statsminister Ariel Sharon og den palestinske statsministeren Mohmoud Abbas bar frukter i dag. Siden den siste intifadaen startet i september 2000 har volden eskalert voldsomt.

Samtalene i dag er det første konkrete bevis for noe framskritt i samtalene mellom palestinerne og israelerne på flere år.

De tre lederne møttes i Akaba i Jordan i dag, og etter møtet lovte Sharon at de skal starte med å fjerne ulovlig oppsatte jødiske bosettinger på Vestbredden umiddelbart.

- Det er ikke i Israels interesser å bestemme over palestinerne. De bør styre over seg selv, sa Sharon etter møtet i dag.

Den palestinske presidenten, Yassir Arafat, er ikke med på samtalene. Han er grundig plassert på sidelinja av både Israel og USA. Heller ikke den militante islamske organisasjonen Hamas deltar.

Men de vurderer likevel å inngå en våpenhvile med Israel.

- Vi diskuterer dette nå i bevegelsen, sier lederen for Hamas, Abu Shanab.

Hamas er stemplet som en terrororganisasjon av USA, og organisasjonens militære avdeling har tatt på seg ansvaret for flere angrep mot israelske sivile og militære mål.

- Ingen militær løsning

Den palestinske statsminister Abbas sier til CNN at de må finne en fredelig løsning på konflikten.

- Det finnes ingen militær løsning på denne konflikten, sier Abbas og legger til at krig er i strid med deres religiøse og moralske tradisjoner.

Bush sa etter dagens møte i Jordan at Israel må fjerne de ulovlige israelske bosettingene umiddelbart, og at den palestinske terroren også må opphøre nå for at de skal få til en fredelig løsning.

Planen er at en selvstendig palestinsk stat skal bli etablert i år 2005.

- Det hellige land må deles mellom statene Palestina og Israel, sa Bush, og la til at begge parter umiddelbart må bevege seg mot dette målet.

<B>FRAMGANG: Ariel Sharon, George W. Bush og Mahmoud Abbas hadde framgang i samtalen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media