Sharon fritar seg fra løfte om ikke å skade Arafat

Ariel Sharon sier han er er fritatt fra forpliktelsen han ga George W. Bush om ikke å skade palestinernes president Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en uttalelse til den israelske Channel 2 henviser den israelske regjeringssjefen til et løfte som ble gitt under et møte med den amerikanske presidenten for flere år siden.

- Under vårt første møte for omkring tre år siden sa jeg at jeg aksepterte hans anmodning om ikke å skade Arafat fysisk, sier Sharon.

- Men jeg er fritatt fra denne forpliktelsen. Jeg fritar meg selv fra denne forpliktelsen angående Arafat, sier Ariel Sharon.

Det amerikanske utenriksdepartementet fastholder at USA fortsatt motsetter seg et drap på Yasser Arafat.

- Ingenting har endret den amerikanske holdningen, og jeg kommer til å se på uttalelsen for å finne ut hva vi har å si, sier utenriksdepartementets talsmann Richard Boucher.

Frykter økt spenning

Israel har i løpet av de to siste månedene drept Hamas-lederne sjeik Ahmed Yassin og Abdelaziz al-Rantissi, og USA har ikke fordømt disse utenomrettslige drapene.

I sine kommentarer til Channel 2 ga ikke Sharon noen indikasjoner som skulle tyde på at en aksjon rettet mot Arafat er nær forestående.

Den israelske statsministerens uttalelser vil øke spenningen i regionen, mener Nabil Abu Rdainah, en av Arafats rådgivere. Han avviser Sharons kommentarer, og forlanger en klargjøring fra president Bush omkring det han kaller en farlig uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer