Sharon gir Arafat skylden for attentat

Tel Aviv: Palestinske myndigheter har skylden for selvmordsattentatet nær Tel Aviv søndag morgen, sier Israels statsminister Ariel Sharon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst en person ble drept og 41 såret sammen med attentatmannen. Han tok sitt eget liv da han utløste bombene idet en buss skulle til å stoppe ved en holdeplass i Kfar Saba, 20 kilometer nord for Tel Aviv, søndag morgen.

- Israel holder den palestinske selvstyremyndigheten ansvarlige for angrepet fordi den ikke arbeider i samsvar med avtalen den er forpliktet av når det gjelder å stoppe terrorangrep mot Israel, sier Sharon i en erklæring.

Attentatet skjedde dagen etter at palestinske og israelske sikkerhetsfolk møttes på grensen til Gaza for å diskutere sikkerhetssamarbeid som skal hindre at volden sprer seg videre.

Lørdag bekreftet også Israels utenriksminister Shimon Peres og den palestinske kabinettssekretæren Ahmed Abdel Rahim at det var diskrete kontakter mellom de to sidene for å se om man kunne komme noen vei, men begge advarte for å legge for mye i kontakten.

- Etter møtet i går kunne en ha ventet at den palestinske selvstyremyndigheten ville arbeide for å hindre terrorangrep og fordømme dette siste angrepet, sier Sharon videre.

Sto i busskø

Bomben eksploderte på en bussholdeplass i byen Kfar Saba, like ved grensen til Vestbredden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer