Sharon lar seg ikke stanse av nei

Ariel Sharon lar seg ikke stanse av nederlaget i eget parti, og får fortsatt støtte fra president George W. Bush til sin plan om tilbaketrekking fra Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

59,5 prosent av Likud-partiets medlemmer sa søndag nei til Sharons plan om å avvikle bosettingene på Gazastripen.

Sharon beklaget nederlaget, lovet å respektere resultatet og gjorde det samtidig klart at han fortsatt akter å lede Israel.

Opposisjonen er av en annen mening, og krever nyvalg etter søndagens folkeavstemning i Likud.

- Dette avslaget viser at en minoritet her i landet tvinger sin vilje på flertallet, og den eneste veien ut av denne situasjonen er å holde nyvalg, sier det israelske Arbeiderpartiets leder Shimon Peres.

Bosetterne feiret

Partiene på ytre høyre fløy var søndag kveld mer opptatt av å feire bosettingenes videre eksistens på Gazastripen, enn å kreve Sharons avgang.

- Han må straks skrinlegge planen, sa Shaul Yahalom fra Det nasjonale religiøse partiet som også er representert i Sharons regjering.

Om Sharon kommer til å gjøre det, eller om han gjør alvor av sin egen trussel om å utlyse nyvalg der han regner med å få fornyet tillit og mandat til å gjennomføre tilbaketrekkingen, var mandag morgen uklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.