Sharon likviderer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Voldsspiralen i Midtøsten fikk en ny, kraftig omdreining da raketter fra et israelsk helikopter drepte sjeik Ahmed Yassin, som var grunnlegger og ideologisk leder av den palestinske organisasjonen Hamas. Hamas er en organisasjon som også driver terror mot sivile israelere. Et flertall av selvmordsbomberne som har tatt israelske ungdommer og tilfeldige busspassasjerer med seg i døden, har vært rekruttert av Hamas. Terror mot ikke-stridende er et klart brudd på folkeretten som skal fordømmes. Men mistenkte bakmenn må stilles for retten, ikke bli likvidert.

Israel er et demokrati og en statsdannelse som bekjenner seg til folkerettens hovedprinsipper. Men Israels brudd på folkerettslige grunnprinsipper er blitt både hyppigere, mer åpenlyse og langt grovere etter at Ariel Sharon ble valgt til statsminister på et løfte om å gi israelske borgere sikkerheten tilbake. Det løftet har vist seg å være tomt. Det synes stadig klarere at Sharons mål er å tvinge gjennom en ensidig løsning på konflikten med palestinerne, slik det skjer med byggingen av muren tvers gjennom palestinsk område på Vestbredden, klart i strid med folkeretten. Fra før er enklaven Gaza fullstendig gjerdet inne som en getto. Det var der sjeik Yassin oppholdt seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.