Sharon lover hevn

Selvmordsbomberen hadde med seg en koffert full av eksplosiver inn i biljardhallen. Minst 15 ble drept. Sharon lover hevn over palestinerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biljardhallen Sheffield i Rishon Letzion sør for Tel Aviv var full av folk da bomben gikk av i går kveld rundt klokka 23. Biljardhallen ligger i tredje etasje i gata Sakharov Street, og gjestene er vanligvis unge mennesker.

Rett før bomben gikk av, la flere vitner merke til en fremmed mann.

- Han hadde et merkelig uttrykk. Han gikk tre-fire skritt inn i lokalet før han utløste bomben. Det var ikke tid til å komme unna.

Fanget i dødsfelle

Angrepet skjedde mens Israels statsminister Ariel Sharon satt i møter med president Bush i USA. Bush ville presse Sharon til å gjenoppta fredssamtalene.

15 mennesker ble drept på stedet, i tillegg til selvmordsbomberen. Eksplosjonen fikk taket til å rase sammen, og flere kan ligge gjemt i ruinene i det utbrente og delvis sammenraste lokalet. Brannmennene måtte bruke kraner for å trekke døde ut fra ruinene. Nærmere 60 ofre ble sendt på sykehus, og rundt 20 av dem er alvorlig skadet. Minst ett offer døde på sykehuset.

Ifølge redningspersonalet ble de fleste drept av bomben, ikke av at taket raste sammen. Bomben sprengte et stort hull i bygningen. En tv-reporter sa at gata foran bygningen var full av avrevne kroppsdeler.

- Hele etasjen gikk i lufta. Det var som en grusom drøm. Stedet var fullt av røyk, sier et vitne.

Koffert full av død

Israelsk etterretning ventet på et angrep, men hadde ikke trodd at det skulle komme et så stort angrep nå.

Selvmordsbomberen hadde med seg en koffert full av eksplosiver og spikere inn i biljardklubben. Bygningen var ikke bevoktet.

Flere medier hevder at Hamas har påtatt seg skylda for angrepet, men Hamas-talsmann Mahmoud Zahar sier at Hamas ikke vet hvem som står bak. Han sier at bomben uansett beviser at Israel taper kampen mot palestinerne.

- Den palestinske motstandsbevegelsen har bevist at den klarer å nå fienden overalt, sa han.

Rasende Sharon

Sharon er på vei hjem til Israel. Han nektet å svare da reportere spurte om han ville utvise palestinernes president Yasser Arafat.

- Alle som tror at de kan oppnå noe ved å bruke terror, skal opphøre å eksistere. Bomben viser de sanne intensjonene til mannen som leder de palestinske myndighetene, sa han.

- Vi vil ikke overgi oss til utpressere. Den som reiser seg for å drepe oss - vi vil drepe ham først.

Kilder: Haaretz Daily, USA Today, CNN, AP.

OFFER:</B> Israelske redningsmenn pakker inn de drepte i likposer. Denne kvinnen klarte ikke å komme unna bombemannen i biljardhallen.
GROTESK:</B> Døde kropper blir lagt ved siden av hverandre på gata utenfor biljardklubben.
DØDSFELLE:</B> Eksplosjonen fikk taket til å rase sammen og deler av veggene til å rase ut.
RASENDE:</B> Statsminister Ariel Sharon er rasende. Han har avbrutt samtalene i USA og er på vei hjem til Israel.