Sharon og Arafat møtes i Washington

JERUSALEM (NTB-DPA): Israels nye utenriksminister Ariel Sharon har sagt han ikke vil ta Yasser Arafat i hånda. Neste uke møter han for første gang palestinernes president på det israelsk-palestinske toppmøtet i Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk radio meldte i dag at landets nye utenriksminister skal møte Yasser Arafat under det israelsk-palestinske toppmøtet i Washington neste uke. Sharon har uttalt at han ikke vil ta Arafat i hånda, mens Arafat har sagt at han gjerne utveksler håndtrykk med Sharon dersom det blir anledning til det.

Under det kommende toppmøtet skal det forhandles om israelsk tilbaketrekking fra det okkuperte Vestbredden.

Ariel Sharon er kjent som en av haukene i Israels politiske liv, men han er også akseptert som forhandlingspartner på moderat arabisk hold. Arafat har ikke kommentert Netanyahus utenriksministervalg med annet enn at det er et indre israelsk anliggende.

Under sitt besøk i Oslo uttalte Arafat til NTB at han håpet på fruktbare samtaler i Washington. Han erklærte imidlertid at palestinerne har rett til å erklære sin egen stat, uansett hva utfallet av forhandlingene blir. (NTB)