Sharon overlevde

Ariel Sharon hasteoperert lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble lørdag oppdaget omfattende skader på fordøyelsessystemet til Ariel Sharon. Hans tilstand ble regnet som kritisk, og statsministeren måtte hasteopereres.

Etter en operasjon på nærmere fire timer melder nå legene at hans liv ikke er i akutt fare.

- Deler av tarmene er fjernet, uttalte en av Sharons medarbeidere til AP. Ifølge medarbeideren skal operasjonen ha gått bra.

Skader på fordøyelsessystemet

Da sykehuset gjennomførte en CT-scan av magen til Sharon, ble det oppdaget at blod hadde trengt inn i fordøyelseskanalen. Blodtilstrømningen skal nå være stoppet, men tilstanden alvorlig forverret som følge av skadene på fordøyelsessystemet.

1. februar fikk Sharon lagt inn en sonde i magen, for å sikre nærinsgstilførselen. 

Den siste tiden har tilstanden hans vært stabil, men det har vært få tegn på at den alvorlige og bevisstløse tilstanden bedret seg.

Ariel Sharon fikk et alvorlig slag 4. januar i år, og har ikke kommet til bevissthet siden. Eksperter mener at skadene på hjernen er så alvorlige at han ikke ville kommet tilbake til normal tilstand selv om han får bevisstheten tilbake.

Nytt parti

Den tidligere generalen er en populær krigshelt og politiker i Israel. Han var lenge regnet for å være uvillig til å gjøre innrømmelser i forhold til palestinerne, men i fjor presset han gjennom den israelske tilbaketrekningen fra Gaza-stripen.

Sharon har vært Israels statsminister siden 2001, og i november i fjor gikk han ut av Likud, og startet et nytt parti, Kadima («framover»).

Partiet ble raskt ledende på meningsmålingene.

LIVET I FARE: Sharons tilstand er blitt alvorlig forverret.