Sharon slipper korrupsjonstiltale

Israels statsminister Ariel Sharon slapp unna - for denne gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den israelske riksadvokaten General Menahem Mazuz kunngjorde i ettermiddag at han har henlagt korrupsjonssaken mot israels statsminister. Ministeren har vært under etterforskning i lang tid og også blitt avhørt i saken.

Takket

Sharon og israels justisminister Yosef Lapid ble informert om avgjørelsen i forkant av kunngjøringen av Mazuz personlig. Ifølge Kanal 10 i Israel, skal Sharon ha svart på informasjonen med å si «takk».

Tidligere i år opplyste statsadvokatens kontor i Jersualem at det var grunnlag for å tiltale Sharon for delaktighet i korrupsjon, men riksadvokaten har gått mot statsadvokatens vurdering.

Men selv om saken er henlagt etter bevisets stilling, er ikke nødvendigvis problemet med korrupsjonsanklagene forsvunnet for Sharon. Politiske motstandere har varslet at de vil be israelsk høyesterett om å endelig avjøre Sharons skjebne.

Gresk skandale

Saken, som har rullet i israelske medier i lang tid, har sitt utspring på slutten av 90-tallet. Ariel Sharons sønn skal ha mottatt 700 000 dollar for konsulentarbeid i forbindelse med utviklingen av et turistprosjekt på de greske øyer. Pengene kom fra en israelsk forretningsmann som er venn av Sharon.

På det tidspunktet var Ariel Sharon utenriksminister i Israel og kunne påvirke saken slik at greske myndigheter ga klarsignal til det store turistprosjektet. Pengene som Sharons sønn mottok for konsulentarbeidet var langt høyere enn hva som er vanlig pris. Dermed oppsto spekulasjonene om korrupsjon.

SITTER FORTSATT:</B> Politiske motstandere av Ariel Sharon mener han må forlate statsministerstolen om han blir tiltalt for korrupsjon. Nå kan saken havne i israelsk høyesterett.