Sharon sparket ministre

Israels statsminister Ariel Sharon sparket mandag fire ministre fra det ultraortodokse Shas-partiet etter at de stemte mot en økonomisk kriseplan i Knesset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom de 17 medlemmene som Shas har i nasjonalforsamlingen Knesset trekker sin støtte til Sharons koalisjonsregjering, vil regjeringens grunnlag bli redusert fra 82 til 65 av Knessets 120 medlemmer.

Det var et sviende nederlag for Sharon at Knesset tidligere mandag kveld stemte ned hans forslag til økonomisk kriseplan med 47 mot 44 stemmer.

Lederen for det venstreorienterte Meretz-partiet, Yossi Sarid, sa at avstemningen innvarsler slutten for Sharons regjering.

Hensikten med kriseplanen var å finansiere militæroperasjonene mot palestinerne og få orden på en økonomi som er hardt rammet av reduserte skatteinntekter og økte militærutgifter.

Shas gikk imot planen, som blant annet innebar harde kutt i sosialbudsjettet og skatteøkninger. Flere andre regjeringsmedlemmer var ikke til stede under avstemningen, blant dem arbeiderpartiets fire ministre og utdanningsminister Limor Livnat fra Sharons eget Likud-parti.

Det femte medlemmet av Shas som sitter i regjeringen, trakk seg fra sin stilling etter at de andre fire ble avskjediget.

(NTB)