Sharon taus om palestinsk stat

I dag har Ariel Sharon dannet ny regjering med partier som vil landforvise palestinerne. Nå vil han ikke snakke om en palestinsk stat lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjonen kommer som følge av at Sharon uttalte at spørsmålet skal håndteres «når den tid kommer» i sin tale til den israelske nasjonalforsamlingen Knesset torsdag.

- Sharon er ikke seriøs når det gjelder opprettelsen av en palestinsk stat, sa en av Yasser Arafats seniorrådgivere, Nabil Abu Rudeina, torsdag.

- Sharons tale går imot standpunktet til USAs president George W. Bush, som vil ha en palestinsk stat innen 2005. Sharons uttalelser er et nytt forsøk på å ødelegge internasjonale fredsanstrengelser, sa Abu Rudeina.

I Sharons nye regjeringskoalisjon, som formelt ble godkjent torsdag, er to av de mest Palestina-fiendtlige partiene i israelsk politikk representert, og de tar åpent til orde for en masseforvisning av palestinerne. Nasjonal Union og Det nasjonale religiøse parti (NRP) har fått til sammen fire av ministerpostene i den nye regjeringen.

Det lille bosetterpartiet NRP, som går inn for å utvide og styrke bosettingene, ble med i regjeringen på betingelse av at de fikk med seg en tilleggsprotokoll til regjeringsprogrammet, der det heter at de skal få motarbeide en palestinsk stat.

(NTB