- Sharon torpederte Powell

Den palestinske forhandleren Saeb Erekat beskyldte onsdag Israels statsminister Ariel Sharon for å ha «torpedert» USAs forsøk på å få til en våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erekat la til at situasjonen etter hans mening er mye verre nå enn før Powell kom til Midtøsten.

- Møtet mellom USAs utenriksminister Colin Powell og palestinernes leder Yasser Arafat var «en katastrofe», sier den palestinske informasjonsministeren Yasser Abed Rabbo.

Det lyktes ikke palestinerne å oppnå en umiddelbar tilbaketrekking av de israelske styrkene fra Vestbredden, ifølge Rabbo.

Den palestinske forhandleren Saeb Erekat beskyldte Israels statsminister Ariel Sharon for å ha «torpedert» USAs forsøk på å få til en våpenhvile. Erekat la til at situasjonen etter hans mening er mye verre nå enn før Powell kom til Midtøsten.

Kommentarene falt etter at Powell hadde avsluttet et to timer langt møte med palestinernes leder Yasser Arafat, uten at det var kjent om det kom noe konkret ut av møtet.

Palestinske journalister som fulgte møtet per telefon, fortalte om en spent atmosfære og ytterst vanskelige samtaler. Den amerikanske delegasjonen skal ha lagt sterkt press på palestinerne.Kommentarene falt etter at Powell hadde avsluttet et to timer langt møte med palestinernes leder Yasser Arafat, uten at det var kjent om det kom noe konkret ut av møtet.

Møtet mellom Powell og Arafat varte i to timer. Det fant sted i Arafats hovedkvarter i Ramallah, som har vært omringet av israelske stridsvogner siden Israel innledet sin offensiv 29. mars. Offensiven kom som svar på flere palestinske selvmordsangrep, som krevde et stort antall israelske dødsofre.

Powell skal holde en pressekonferanse i Jerusalem før han senere på dagen avslutter sitt sju dager lange skytteldiplomati og reiser hjem.

  • Møtet mellom USAs utenriksminister Colin Powell og Egypts president Hosni Mubarak i dag er avlyst, sier kilder i Kairo.

    (NTB)