Sharon varsler tilbaketrekning

Statsminister Ariel Sharon har gitt ordre om en gradvis tilbaketrekning fra byen Ramallah på Vestbredden, der den israelske hæren de siste dagene har gjennomført sin mest omfattende operasjon på 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det vil bli en full tilbaketrekning, men vi vil beholde en sperring rundt Ramallah og tilbaketrekningen vil skje skrittvis, sa en israelsk diplomat torsdag. Han opplyste ikke når tilbaketrekningen skal starte eller om hæren også skal trekke seg tilbake fra andre palestinske områder.

Zinnis tredje forsøk

Den amerikanske utsendingen Anthony Zinni kom torsdag kveld til Israel, der han skal gjøre sitt tredje forsøk på å overtale partene til å inngå en våpenhvile, i tråd med et krav som ble vedtatt av FNs sikkerhetsråd tirsdag kveld. Også USAs president George Bush har nå stilt seg kritisk til Israels maktbruk i de okkuperte områdene.

Zinni skulle møte Israels statsminister Ariel Sharon og andre israelske politikere torsdag kveld, og palestinernes leder Yasser Arafat fredag.

USAs utsending skal bruke CIA-sjefen George Tenets våpenhvileplan når han møter partene. Tenet-planen ble utarbeidet i juni i fjor og tar til orde for en skrittvis atskillelse av de to partene. Hvis Zinni klarer å sette i verk våpenhvileplanen, kan partene ta fram Mitchell-kommisjonens anbefalinger som skal bane veien for mer varige politiske løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer