Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sharon vil gjengjelde selvmordsangrep

Israels statsminister Ariel Sharon vil gjengjelde selvmordsangrepet i Jerusalem med en rekke militære angrep, sier en sikkerhetskilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen er ventet å bli vedtatt av regjeringen senere onsdag. Angrepene skal gjennomføres til tross for at palestinernes statsminister Mahmoud Abbas har bedt om at gjerningsmennene pågripes.

Minst 20 ble drept og over 100 skadd da en eksplosjon rammet en buss på vei fra Klagemuren tirsdag kveld.

USAs president George W. Bush sa onsdag at Israel har rett til å forsvare seg etter det «ondskapsfulle» angrepet. Beskjeden ble gitt direkte til Sharon i en telefonsamtale, sier talsmann i Det hvite hus, Scott McClellan.

USA krever at den palestinske ledelsen aktivt går inn for å oppløse «terroristorganisasjonene».

Israels gjengjeldelsesaksjoner kan komme til å bli innledet allerede onsdag, ifølge den høytstående sikkerhetskilden. De kan komme til å vare i flere dager. I planen inngår arrestasjoner, militære raid og målrettede likvideringer av militante palestinere. Medlemmer av Hamas, Islamsk hellig krig og Al-Aqsa martyrenes brigader vil bli rammet, sier kilden til nyhetsbyrået Reuters.

De tre gruppene gikk alle med på en tre måneder lang våpenhvile med Israel 29. juni.

(NTB)