Sharon vil ha mini-Palestina

JERUSALEM (NTB-AFP): Hvis mektige general Ariel Sharon får det som han vil, blir det ikke rare staten Yasser Arafat skal få lede, dersom det blir noen stat i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sharon, som nå har en mektig post som minister for infrastruktur i Benjamin Netanyahus regjering, mener Israel skal beholde 60 prosent av Vestbredden og beholde to nord-sørgående soner på begge sider av territoriet.

Israel kontrollerer i dag 70 prosent av Vestbredden, israelere og palestinere har felles patruljer på 27 prosent og palestinerne har fått indre selvstyre i 3 prosent.

Strategiske soner

I dag sa Sharon at Israel trenger to «strategiske soner» som skal trygge landets sikkerhet. Den ene av sonene skal være mellom 7 og 10 kilometer bred og ligge på vestbredd-siden av grensen fra 1948.

Den andre skal være 20 kilometer bred og strekke seg langs hele grensen mellom Vestbredden og Jordan. Dette er et av de mest bruktbare områdene på Vestbredden, takket være Jordan-elva.

Sharon tenker seg at de to sonene skal forbindes med israelsk-kontrollerte veier, som dermed vil stykke opp den palestinske delen av Vestbredden som en wienerstang.

General Sharon, som er mest kjent for å ha ledet den israelske invasjonen i Libanon i 1982, mener at Israel også skal beholde hele Jerusalem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer