Sharon vil ikke med i samlingsregjering

Likud-lederen Ariel Sharon avviser forsøket på å danne en nasjonal samlingsregjering i Israel, og sier at han ikke vil være med i en slik koalisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Ehud Barak gjentok etter toppmøtet i Sharm el-Sheikh tirsdag at han fortsatt akter å danne en samlingsregjering med Sharon, som i arabiske øyne utløste de siste blodige sammenstøtene der over 100 mennesker har blitt drept, da han besøkte moské-området på Tempelhøyden 28. september.

Sharon ser svært alvorlig på statsministerens avtale om å fortsette fredsprosessen som om ingenting har skjedd. Derfor ser han ingen grunn til å fortsette forhandlingene for å danne en nasjonal kriseregjering.

Men Barak møter ikke bare motstand mot en slik samlingsregjering fra Sharon. Israels justisminister Yossi Beilin vurderer å forlate regjeringen hvis Sharon blir med i en nasjonal samlingsregjering. Beilin mener den høyreorienterte opposisjonen vil overta den politiske arenaen dersom den omstridte generalen blir med i en koalisjon.

Den palestinske forhandlingslederen Saeb Erekat sier at en plass til Sharon i regjeringen vil være det samme som å gi fredsprosessen et dødskyss.

(NTB)