Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Shell dropper CHC Helikopter Service inntil videre på norsk sokkel

Ønsker gjennomgang som en ekstra forsikring.

DRAUGEN: Draugen-feltet ligger i Norskehavet. Shell dropper CHC Helikopter Service hit inntil videre. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
DRAUGEN: Draugen-feltet ligger i Norskehavet. Shell dropper CHC Helikopter Service hit inntil videre. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil videre stanser oljeselskapet Shell bruken av ulykkesrammede CHC Helikopter Service til plattformer på norsk sokkel.

Ifølge NRK dreier det seg om flygninger til Draugen og Knarr, det siste drevet av BG Norge. Det omfatter ikke Shells bruk av CHC utenfor Norge.

- I lys av fredagens tragiske ulykke ønsker Shell en gjennomgang med CHC Helikopter Service i Norge som en ekstra forsikring på at alle operasjonelle krav og definerte standarder er oppfylt, sier kommunikasjonssjef Kitty Eide, for Shell drift og prosjekt i Norge.

Administrerende direktør Arne Roland i CHC Helikopter Service opplyser at selskapet samarbeider tett med Shell og venter å finne en løsning i løpet av få dager.

- Vi har forståelse og respekt for at Shell ønsker en avklaring og verifisering av at vi innfrir kravene til virksomheten, sier Roland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart